Φωτηλάτες... πολωμένοι στο Παλαιό Μεταξουργείο

Mayfair_Club

Από το ΕΚΦΑ και τους «Activate Now»

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 15:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φωτηλάτες... πολωμένοι στο Παλαιό Μεταξουργείο

Μία ακόμα επιτυχημένη εργαστηριακή δράση για Επιστήμονες … Δημοτικού και Γυμνασίου, υλοποιήθηκε στον χώρο του Παλαιού Μεταξουργείου της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Σπάρτη, το Σάββατο 20  Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα τέσσερα αυτοτελή εργαστήρια με τίτλο «Φωτηλάτες», που συνδιοργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Λακωνίας και την Ομάδα Νέων «Activate Now/Ενεργοποίηση τώρα».

Θεματικός άξονας των πειραμάτων αυτή τη φορά ήταν η «Πόλωση του Φωτός»: Μια ενότητα της Οπτικής που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα απαιτητική στη διδασκαλία της, ακόμα και για μαθητές Λυκείου.

Οι … δεινοί Φωτηλάτες όμως, με ευρηματικά πειράματα κι έξυπνες κατασκευές, κατόρθωσαν να κατακτήσουν την έννοια της πόλωσης και να κατανοήσουν βιωματικά τις πολλαπλές εφαρμογές της στην επιστήμη και στην καθημερινή ζωή. Τα πολωτικά φίλτρα του εκπαιδευτικού πακέτου «Photonics Explorer», το πολωσίμετρο και το μουσειακής αξίας διαφανοσκόπιο του ΕΚΦΕ, οθόνες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων αλλά και το «ταπεινό» σελοτέιπ, έγιναν πολύτιμα εποπτικά και διδακτικά εργαλεία κι αξιοποιήθηκαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν, να συνεργαστούν και να οδηγηθούν παίζοντας στην κατάκτηση της Γνώσης.

Οι υπεύθυνες της δράσης Δώρα Κουρκούλη (φυσικός – ΜΑ Σχεδίασης Φωτισμού) και  Έλενα Παλούμπα, (χημικός MSc – υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας) προετοιμάζουν με χαρά το επόμενο εργαστήριο, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, με θέμα τη διάδοση, τη διάθλαση και την ανάκλαση του φωτός και τις εφαρμογές τους σε απίθανα καλειδοσκόπια!


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος