Πρεμιέρα για την «πράσινη» ταινία Age of Stupid

Η  Greenpeace και το WWF Ελλάς διοργανώνουν στην πλατεία Συντάγματος την πρεμιέρα για την «πράσινη» ταινία  Age of Stupid, της...
Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα για την «πράσινη» ταινία Age of Stupid

Η  Greenpeace και το WWF Ελλάς διοργανώνουν στην πλατεία Συντάγματος την πρεμιέρα για την «πράσινη» ταινία  Age of Stupid, της πιο σημαντικής ταινίας της χρονιάς για το κλίμα και τον πλανήτη. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο, να στηρίξει τις προσπάθειες που κάνουν για την ευαισθητοποίηση των πολιτικών, απέναντι στην αδράνεια που δείχνουν για την καταστροφή του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Σκοπός τους είναι να μην εκπέμψουν ούτε ένα γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα κατά την προβολή της ταινίας.

Φωτοβολταϊκά συστήματα θα ηλεκτροδοτήσουν την προβολή, ενώ το προωθητικό υλικό θα είναι ηλεκτρονικό ή επαναχρησιμοποιημένο (πχ αφίσες, μπάνερς κτλ). Επίσης όλα τα απορρίμματα (κουτάκια μπίρας, μπουκάλια) θα συλλεγούν και θα ανακυκλωθούν.

Η ταινία  Age of Stupid (Εποχή των Ηλιθίων) είναι του Franny Armstrong με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Pete Postlethwaite. Η εν λόγω ταινία, δείχνει έναν άντρα που ζει μόνος στο κατεστραμμένο πια κόσμο το 2055 και βλέπει  εικόνες από το 2008 και αναρωτιέται «Γιατί δεν σταματήσαμε την κλιματική αλλαγή όταν είχαμε την ευκαρία;»

πηγή: econews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti