Αφιέρωμα της ΕΡΤ σε συγγραφέα που μεγάλωσε στη Σκάλα

Ο ανερχόμενος Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 18:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιέρωμα της ΕΡΤ σε συγγραφέα που μεγάλωσε στη Σκάλα

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία» της ΕΡΤ 1, οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην Κοινωνία.

Στα πλαίσια της προβολής του τρίτου κύκλου της πετυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία» προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Περιμένοντας τον ουρανό» σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Νάκου.

Στο επεισόδιο που θα προβληθεί το Σάββατο 14/1 και ώρα 6:30΄ μμ παρουσιάζεται ο συγγραφέας και ποιητής Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, 28 ετών. Ο Χρήστος μιλάει για το πώς ξεκίνησε να γράφει, τα πρώτα του βήματα, για τις ποικίλες επιρροές του, τόσο από τον χώρο της λογοτεχνίας, όσο κι από τον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και τις σπουδές του.

Eξηγεί τις θεματικές των βιβλίων του, με κυρίαρχες εκείνες του θανάτου και της ξενότητας, οι οποίες επανέρχονται τόσο στα ποιητικά, όσο και στα πεζά του έργα. Mιλάει, επίσης για το πώς βλέπει τη σύγχρονη πραγματικότητα, για το μέλλον και τα όνειρα του.

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος είναι νέος συγγραφέας και ποιητής. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή το 2013 με τίτλο «Ανεκπλήρωτοι φόβοι», χάρη στην οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Λάσπη» το 2014 και πρόσφατα, το 2016 μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Τραμπάλα». Ο Χρήστος κατάγεται από τη Χειμάρρα, από πολύ μικρός ζει στη Σκάλα Λακωνίας και έχει σπουδάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Για τον συγγραφέα μιλούν ο Κώστας Παπαγεωργίου, συγγραφέας και ποιητής, από τη μεγαλύτερη γενιά, η Μαρία Γιαγιάννου, από τη νεότερη, οι οποίοι εξηγούν ποια είναι εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στον Χρήστο, για τον συγγραφέα Χρήστο Αρμάντο Γκέζο και για το πώς περιμένουν να εξελιχθεί στο μέλλον. Για τον Χρήστο μιλάει επίσης η μητέρα του, Αντωνία Γκέζου, η οποία φωτίζει κάποιες προσωπικές του πτυχές, αλλά και για το πώς ήταν ο Χρήστος μικρός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος