Επιτυχής εκδήλωση του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχής εκδήλωση του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30 μμ, στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΛΩΝΗΣ» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης  για τους Λαγκαδινούς πετρομάστορες, που δούλεψαν και δημιούργησαν με την τέχνη τους στη Λακωνία.

Ομιλητής ήταν ο συμπολίτης μας κ. Γεώργιος Γιαξόγλου, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, ο οποίος με προσωπική έρευνα κατάφερε να τούς εντοπίσει και να καταγράψει τα ονόματα και τα έργα τους. Η ομιλία συνοδεύτηκε από την προβολή φωτογραφιών και αρχιτεκτονικών σχεδίων. Το θέμα ήταν τόσο ενδιαφέρον, ώστε μετά το πέρας της παρουσίασης να  τεθούν ερωτήσεις και να γίνουν τοποθετήσεις από μέρους του ευάριθμου ακροατηρίου.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε, στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, που εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο κ. Πέπη Γαβαλά και τα Μέλη του Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης για την πρόθυμη παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και στον εκλεκτό ομιλητή κ. Γεώργιο Γιαξόγλου, τον οποίο παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Μητράκος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κωλυόμενοι Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Αναγνώστηκε, τέλος, γραπτό ευχετήριο μήνυμα του Προέδρου του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» κ. Γιάννη Τσιαούση.

Γιάννης Μητράκος  

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti