Ένα επιτυχημένο διήμερο πολιτισμού στη Σκάλα (ΦΩΤΟ)

Με διάλεξη του Απ. Πιερρή και παρουσίαση βιβλίου της Β. Γεωργοπούλου

Τρίτη, 16 Μάιος 2017 17:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα επιτυχημένο διήμερο πολιτισμού στη Σκάλα (ΦΩΤΟ)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο σημαντικές βραδιές πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας, που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο (6-7/5), η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας (ΕΠΔΛ) «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», με τη συμπαράσταση του νέου παλλακωνικού βιβλιοπωλείου «Λακωνία οδός" τής λακωνικής κωμόπολης.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ τού Σαββάτου 6 Μαΐου, με διάλεξη του λακωνολάτρη Απόστολου Πιερρή, διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, είχε θέμα: «Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον (=Έλος παραθαλάσσια πολιτεία. Ιλιάδα, Ραψωδία Β΄, στ. 584). Λέλεγες, Αχαιοί και Δωριείς στις εκβολές του Ευρώτα». Τον διακεκριμένο ομιλητή που γοήτευσε το εκλεκτό κοινό προλόγισε από τους διοργανωτές η Ελένη Τζικάκου.

Στη δεύτερη εκδήλωση, το βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου, έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η πεταλούδα και ο παλιάτσος» της Βάσως Γεωργοπούλου, μιας σημαντικής νέας συγγραφέως από τη Σκάλα. Για το βιβλίο μίλησαν εξαιρετικά οι: π. Ευστράτιος Χρυσικάκος - εφημέριος Σκάλας, Ιωάννα Βασιλακάκου-Μπλέτα – φιλόλογος, Δημήτρης Διαμαντάκος – συγγραφέας, ταμίας της ΕΠΔΛ.

Χαιρετισμό απηύθηναν: Ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, αντιπρόεδρος της ΕΠΔΛ, και η συγγραφέας Βάσω Γεωργοπούλου.

Την επιτυχημένη παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Τζικάκου – συγγραφέας, υπεύθυνη λογοτεχνικού τμήματος ΕΠΔΛ.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος