Γνωμοδότησε το ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στο οικόπεδο του ΧΥΜΟΦΙΞ

Τζανετέα: «Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα»

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 17:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γνωμοδότησε το ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στο οικόπεδο του ΧΥΜΟΦΙΞ

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του στις 13/6, αποφάνθηκε για τις αρχαιότητες στο χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ, διατηρούνται ορατές οι αρχαιότητες στο δυτικό τομέα του ακινήτου (αρχαίος δρόμος), ενώ στους υπολοίπους τομείς προβλέπεται η διατήρηση των αρχαιοτήτων σε κατάχωση.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, δήλωσε ότι « η συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας έχει φέρει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα και τόνισε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει για την ολοκλήρωση σύνταξης του μουσειολογικού προγράμματος που είναι προαπαιτούμενο ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει στην προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού  για τη μελέτη του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης». Η κ. Τζανετέα επεσήμανε ότι, «η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις αρχαιότητες στο Χυμοφίξ  φέρνει επιπλέον δεσμεύσεις στο οικόπεδο και θα πρέπει να εξετασθεί η  συμβατότητά τους σε σχέση  με  το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Πολιτισμού».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος