Επώνυμοι Λάκωνες είναι και επίσημα «Φίλοι του Νέου Μουσείου Σπάρτης»

Βαρβιτσιώτης, Δούκας και Φούρκας μεταξύ των μελών του φορέα -  Ιδρύθηκε το νέο σωματείο

Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 15:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επώνυμοι Λάκωνες είναι και επίσημα «Φίλοι του Νέου Μουσείου Σπάρτης»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14/6, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ».

Στην συνέλευση προήδρευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γεωργανές, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε συνοπτικά στους λόγους που οδήγησαν στην σύσταση του νέου σωματείου και «ιδιαίτερα στην επί έξι χρόνια καθυστέρηση και αδράνεια που επεδείχθη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις απέναντι στο νέο Μουσείο που έχει ανάγκη η Σπάρτη».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ. Σωτήρης Ροϊνός παρουσίασε το καταστατικό του νέου φορέα και έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις σε επιμέρους άρθρα.

Από την πλευρά της, η κ. Αναστασία Κανελλοπούλου παρουσίασε στην συνέλευση το περιεχόμενο της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξήγησε ότι «ο ρόλος του Σωματείου “Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης” στο επόμενο διάστημα θα είναι η εποπτεία της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων της νέας προγραμματικής σύμβασης και η ταχεία έκδοση των όποιων εγκριτικών αποφάσεων απαιτούνται, προκειμένου να υλοποιηθεί η σύμβαση πολύ ενωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα των 48 μηνών».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, «όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης αποδεικνύει ότι η διαδικασία για την μελέτη του νέου Μουσείου ξεκινάει από μηδενική βάση. Η ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΠΕ Λακωνίας για την καθυστέρηση των επιπλέον τεσσάρων ετών που θα χρειαστούν με την νέα προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης, είναι τεράστια. Γι’ αυτό ο ρόλος των Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι σημαντικός δεδομένου ότι δεν θα επιτρέψει από την πλευρά και του Υπουργείου Πολιτισμού και της Π.Ε. Λακωνίας άλλες ολιγωρίες, καθυστερήσεις και αδράνεια, χαρακτηριστικά που σημάδεψαν την προηγούμενη περίοδο των έξι ετών που πήγαν κυριολεκτικά χαμένα».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής: «Αδιάψευστη μαρτυρία για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Σωματείου Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι το γεγονός ότι μέλη του νέου φορέα έγιναν οι βουλευτές του νομού μας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κ. Θανάσης Δαβάκης, οι πρώην  Λάκωνες υπουργοί, κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και κ. Πέτρος Δούκας, ο πρώην Νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Κομνηνός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη, ο Πρόεδρος του Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, η Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ειρήνη Αντωναράκου - Μουσταφέλλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης ΓΙΤΙΑΔΑΣ, κ. Στάθης Μπεκιάρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Λακωνίας κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Γεωργανές, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο Πρόεδρος του  Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα» κ  Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Ειδικός Γραμματέας Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π  κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λακώνων Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών (Ε.Λ.Ι.Α.) κ. Γεώργιος Κοκκίνης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου και πλήθος πολιτών τόσο από την Λακωνία, όσο και Λάκωνες από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και φίλοι της Σπάρτης, μη Λάκωνες».

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα οδηγήσει στην πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση, τον ερχόμενο Οκτώβριο, αποτελείται από τους κκ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Κώστα Φούρκα, Δημοσθένη Ματάλα, Δημήτρη Πολλάλη, Παναγιώτη Γεωργανέ, Σωτήρη Ροϊνό και Αναστασία Κανελλοπούλου.

Οι εγγραφές των μελών θα συνεχιστούν και παράλληλα θα δημοσιοποιηθεί και ο προγραμματισμός του σωματείου, μετά την σύγκλησή του  σε σώμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, «την ιδρυτική συνέλευση του νέου σωματείου χαιρέτισε με ιδιαίτερη θερμότητα εκ μέρους του Δήμου Σπάρτης, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τις καλές υπηρεσίες των φορέων στην μέχρι τώρα  προσπάθειά τους και την αναγκαιότητα ίδρυσης του σωματείου.

Μια ισχυρή ομάδα πίεσης για την αυστηρή παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων και για την επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία του Μουσείου μας και όχι μόνον, είναι πλέον γεγονός, πράγμα που μας επιτρέπει για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια να ελπίζουμε στην πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου για την Σπάρτη!»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος