Εκδήλωση για την πανσέληνο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Σπάρτη

Θα συνδυαστεί με εγκαίνια αρχιτεκτονικής πρότασης για ένταξη αρχαιοτήτων

Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 15:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση για την πανσέληνο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Σπάρτη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και με τη στήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της οδού Τριακοσίων στην Σπάρτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και ώρα 21:00, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και ο πιανίστας Κώστας Γιαξόγλου ως Osmosis Duet, θα παρουσιάσουν «Ιστορίες κάτω από τον ίσκιο της Πανσέληνου» σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο της Σπάρτης. Ένα μοναδικό αφιέρωμα που ζωντανεύει μύθους και ιστορίες συλλεγμένες από τον μουσικό χάρτη της Μεσογείου. Μια μουσική βραδιά για τα μυστικά κι ανομολόγητα οδοιπορικά της ζωής που εμπνέονται ή φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κάτω από τον ίσκιο της Πανσέληνου.

Με την εκδήλωση αυτή, παράλληλα, εγκαινιάζεται και αποδίδεται σε κοινή χρήση μία αρχιτεκτονική πρόταση ένταξης αρχαιοτήτων που έχουν έρθει στο φως μέσω σωστικών ανασκαφών, στο σύγχρονο αστικό τοπίο, η οποία υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος