Ανάδειξη βυζαντινών μνημείων στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης

Με προϋπολογισμό 520.000 ευρώ

Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 17:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανάδειξη βυζαντινών μνημείων στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης

Παραδόθηκε το έργο «Προστασία, προβολή και ανάδειξη μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης και σύνδεση τους με τα βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης», συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στις 11/5/2011 και υλοποιήθηκε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Το έργο αφορά στην συντήρηση και ανάδειξη τεσσάρων μνημείων που είχαν αποκαλυφθεί στα οικοδομικά τετράγωνα 126 & 127 της Σπάρτης. Τα μνημεία αυτά είναι σταυροειδής εγγεγραμμένος ναός με τρούλο, βυζαντινό λουτρό και υστερορωμαϊκό βαλανείο και τρίκογχος ναός που διαμορφώνουν μια εξαιρετική μνημειακή ενότητα στον ιστό της πόλης η οποία συνδέεται με τα μεσοβυζαντινά μνημεία της ακρόπολης της Σπάρτης.

Με την αρχιτεκτονική πρόταση που υλοποιήθηκε τα μνημεία εντάσσονται στον σύγχρονο αστικό ιστό και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής.

Η ποιοτική μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/8, με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, αποζημίωσε το πολυπληθές κοινό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος