Φεστιβάλ «Σπάρτη.Παγκόσμια Πόλη»: Έμφαση στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 10:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φεστιβάλ «Σπάρτη.Παγκόσμια Πόλη»: Έμφαση στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

Όλα είναι έτοιμα για το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2017.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 10, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε περιοχές όπως το πάρκο ΟΤΕ, η πλατεία Νέου Κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο πολυχώρος «Νερόμυλος».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και χαίρει της συνεργασίας με την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον συλλογικούς φορείς της Σπάρτης. «Είναι πραγματικά μια  συλλογική η προσπάθεια της ιστορικής και συνετής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της Πολιτισμικής ανέλιξης και της Τουριστικής ανάπτυξης» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το εκθετήριο «Παράδοση και Παραγωγή» (15-17 Σεπτεμβρίου), το αντάμωμα χορευτών με τίτλο «Γλέντα Αγάπα και Τραγούδα» (16 Σεπτεμβρίου), την έκθεση Δημιουργών «Βιβλίο, Αγιογραφία, Φωτογραφία, CD» (15-17 Σεπτεμβρίου), την έκθεση Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής ενδυμασίας (15-17 Σεπτεμβρίου), Σκηνές και Δρώμενα «Τα παιδία παίζει» (15 Σεπτεμβρίου).

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη» ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα βήματά του και όλοι έχουν θέση σε αυτή την αποστολή. Η είσοδος για το κοινό στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα τελεσθούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20:00 από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα «Φεστιβάλ. Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» στο facebook.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος