«Η Σπάρτη να ξαναβρεί τη θέση της στο χάρτη Πολιτισμού-Τουρισμού» (VIDEO)

Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 14:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Σπάρτη να ξαναβρεί τη θέση της στο χάρτη Πολιτισμού-Τουρισμού» (VIDEO)

Να επανακτήσει η Σπάρτη τη θέση που της αναλογεί στον παγκόσμιο «χάρτη» του Πολιτισμού-Τουρισμού είναι ο στόχος του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, την Πέμπτη (7/9) στο Διοικητήριο Λακωνίας. Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα εξήγησε ότι «η Σπάρτη έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η Σπάρτη είναι η ψυχή της δωρικής κληρονομιάς που πρέπει να αναδείξουμε»,  ενώ πρόσθεσε ότι «κάθε αρχή, είναι και δύσκολη. Βούλησή μας είναι να πετύχει το φεστιβάλ. Στόχος είναι να γίνει θεσμός».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. π. Ευστάθιος Πορφύρης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλη και σημαντικό εγχείρημα για την πόλη που εξέλειπε. Ο σεβασμιώτατος έδωσε την ευχή του. Αποτελεί μεγάλο βήμα για τον πολιτισμό και τους νέους. Είναι λυπηρό η νεολαία να μη γνωρίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της Σπάρτης. Στόχος είναι να δώσουμε το στίγμα του θρησκευτικού τουρισμού του τόπου μας που είναι έντονο», ενώ πρόσθεσε ότι «το Γραφείο Νεότητας της ΙΜΜΣ είναι δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια. Θέλουμε να δείξουμε ότι Εκκλησία δεν είναι μόνο η κυριακάτικη θεία λειτουργία. Εύχομαι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός, ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δ. Σπάρτης,  δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος του Λεωνίδα Σπάρτης, κ. Χρήστος Αλεξάκος, τόνισε ότι «το φεστιβάλ αποτελεί προάγγελο για του χρόνου και στόχος είναι να γίνει θεσμός. Όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο φεστιβάλ παράγουν πολιτισμό. Η συνταγή για την επιτυχία είναι η συνεργασία» σημείωσε ο κ. Αλεξάκος και συμπλήρωσε: «Η έμπνευση για το φεστιβάλ προήλθε από τη θερμή υποδοχή που είχαμε σε εκθέσεις του εξωτερικού που συμμετείχαμε.  Πολλοί χρησιμοποιούν το όνομα “Σπάρτη”, ωστόσο στις διεθνείς εκθέσεις παρατηρήσαμε με πικρία, ότι υπήρχε διάχυτη πικρία για τη μη αξιοποίηση των αρχών και των ιδανικών της Σπάρτης. Διαπιστώσαμε ότι το όνομα “Σπάρτη” είναι πιο δυνατό απ’ ό,τι πιστεύαμε».

Σύντομη τοποθέτηση υπήρξε και από τον τραγουδιστή Σπύρο Κουτσοβασίλη ο οπίος συμμετέχει στο φεστιβάλ. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Είναι από τις λίγες φορές στα 28 χρόνια που ασχολούμαι με το τραγούδι που αισθάνομαι περήφανος ως Λάκωνας».

Όπως αναφέρθηκε από τους κκ Τζανετέα και Αλεξάκο, η χρηματοδότηση του φεστιβάλ προέρχεται από την Περιφέρεια και Λάκωνες ιδιώτες, ενώ όπως αναφέρθηκε ενδέχεται να υπάρξει και χορηγία από το Δ. Σπάρτης.

festival 2

Στο μήνυμά τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ αναφέρουν: «Συλλογική η προσπάθεια της ιστορικής και συνετής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον “χάρτη” της Πολιτισμικής ανέλιξης και της Τουριστικής ανάπτυξης. Η Σπάρτη πρέπει να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο, ως πόλη πρωτεύουσα και να αναδειχθεί σε πυλώνα πολιτιστικής παραγωγής και κοινωνικής εξωστρέφειας. Το έμψυχο δυναμικό υπάρχει και πρέπει να ευθυγραμμιστεί με υψηλούς στόχους.

Η κουλτούρα ενυπάρχει και πρέπει να γονιμοποιήσει τολμηρή δράση κυρίως στις νεότερες γενιές.

Διάχυτη είναι σήμερα η αίσθηση της υστέρησης και η “γεύση” της πικρίας στους ανθρώπους ενός τόπου που έχει προασπίσει διαχρονικά αρχές και αξίες, κώδικες και ιδανικά.

Οι πολίτες πρέπει να αγαπήσουμε και πάλι την πόλη μας “Σπάρτη” και να αναλάβουμε ρόλο, ευθύνη και αποστολή. Δεν πρέπει να διστάσει αυτός που λαχταρά… Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, μόνον απομόνωση της μετριότητας και της φαυλότητας.

Η Σπάρτη είναι εδώ και πρέπει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, μέσα σε ένα προοδευτικό πλαίσιο ανάπτυξης και εξέλιξης που ήδη καταγράφεται στην περιφέρειά της.

Είναι αναγκαίο η πόλη να επενδύσει σε θεσμούς που έχουν πυρήνα την ιστορία και την παράδοση και επεκτείνονται εύστοχα στη σύγχρονη έκφανση του πολιτισμού και του τουρισμού.

Eμείς οι άνθρωποι πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στην δημιουργική αυτή αναδιάταξη και επανεκκίνηση, προκειμένου να θεμελιωθούν θεσμοί που στοχεύουν στην πραγματική εξωστρέφεια, στην γόνιμη συνεργασία και στην ακύμαντη προκοπή. Πρέπει να στηριχθούν εκείνοι που έχουν εγκριθεί και διακριθεί μέχρι σήμερα. Επιβάλλεται όμως να απελευθερωθούν και οι δυνάμεις δημιουργίας και έμπνευσης που μένουν απομονωμένες ή ασύνδετες.

Eίναι επιβεβλημένη η συνεργασία των κοινωνιών και η επικοινωνία των λαών. Μέσα από την όσμωση ανατολής και δύσης, βορρά και νότου, σε κάθε κλίμακα (τοπική, περιφερειακή, εθνική και διεθνή) θα μυηθούμε άπαντες σε όλα εκείνα τα απλά αλλά και σημαντικά που γεφυρώνουν τις πλευρές, ανοίγουν δρόμους και μετατρέπουν το μόχθο της παραγωγής και της εκπαίδευσης σε διαρκή πρόοδο και εγγυημένη ευημερία. Με ακλόνητη πίστη σε θεμελιώδεις αρχές και παραδόσεις μας!

Αρκετοί τόποι στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα έχουν κάποια από τα στοιχεία της Σπάρτης αλλά όχι όλα όσα διαθέτει ο ιστορικός αυτός τόπος.

Αρκετές κοινωνίες στον κόσμο διακρίνονται για την συμμετοχή τους αλλά όχι και για την καρτερία που επιδεικνύουν οι Σπαρτιάτες.

Είμαστε αποφασισμένοι κι έτοιμοι να δρομολογήσουμε δράσεις και ενέργειες που θα δημιουργήσουν δυναμικές και πρωτότυπες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με όλους τους Θεσμούς και τους Φορείς που θα αντιληφθούν το όραμα της Παγκόσμιας Σπάρτης. Μέσα από τη δημιουργία θα βρούμε τις λύσεις για όλα, ανταποκρινόμενοι έτσι στον πόθο και στην ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Το Φεστιβάλ “Σπάρτη Παγκόσμια πόλη” ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017 τα πρώτα βήματά του και όλοι έχουμε θέση σε αυτή την αποστολή. Όραμα και στόχος να έχει ωριμάσει και κορυφωθεί το 2020!»

festival

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Σπάρτης, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Σύλλογος Ξενοδόχων Λακωνίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Συμμετέχουν/στηρίζουν: Γραφείο Νεότητας Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, Λύκειον των Ελληνίδων Σπάρτης, Λαογραφικός Σύλλογος Σπάρτης, Σύλλογος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Πυρρίχη», Χορευτικός Σύλλογος Θεραπνών, Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας, Σύλλογος Επαναπατρισθέντων και Αποδήμων Λακώνων «Ο Λεωνίδας», Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυκλών «Λακωνία», Εκπαιδευτικό Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «ο Λεωνίδας», Σύλλογος Αρτοποιών Λακωνίας, Σύλλογος Φίλων Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, Σύλλογος Κυριών Αμυκλών, Νέα Κίνηση Γυναικών «Οι Σπαρτιάτισσες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η Νιόβη», Ομάδα 3 Π, Σύλλογος Σπαρτιατών Δρομέων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – τμήμα Σπάρτης, Σύνδεσμος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων, Σύλλογος «Θυγατέρες της Πηνελόπης», Αγροτικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού «Διόσκουροι», Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (Α.Μ.Ο.Σ.), Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Γούναρη, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κεφαλά, Σύλλογος Κυριών Ξηροκαμπίου «Η Αγία Τριάς», Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σουστιάνων, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βουτιάνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πελλάνας, Σύλλογος Γυναικών Παλαιοπαναγιάς, Σύλλογος Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος»,  Πολιτιστικός Σύλλογος «Παρόρι 2011», Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γκοριτσάς, Χορευτικός Σύλλογος Ζούπενας «Η Ελαία», Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ζούπενα», Αμυκλιακός Αθλητικός Σύλλογος, ΓΠΣΣ «Καρυάτιδες», Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου, Σύλλογος Ποντίων Νομού Λακωνίας «Ο Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καμινιωτών «Τα Καμίνια», Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης» Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειού Ριζάς, Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεσίων, Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη «Η Άμιλλα», Α.Π.Σ. «Ο Πανκλαδιατικός», Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Λύκοι Σπάρτης».

Μεταξύ των χορηγών προβολής του φεστιβάλ είναι ο «Λακωνικός Τύπος».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ ξεκίνησε την Τρίτη 5/9 με το «Ρυθμό Νεολαίας» που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο ΟΤΕ Σπάρτης.

Κυριακή 10/9 - 20:00

Σπάρτη - πλατεία Νέου Κόσμου
«Γιορτή Λαού»: Σύναξη με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Δημοκρατία (15 Σεπτεμβρίου) στην πλατεία Νέου Κόσμου. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Μητράκο και χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.
Θα προσφερθούν χυμός και παραδοσιακά γλυκά.
Θέατρο σκιών από τον καραγκιοζοπαίκτη Τάσο Ανδριώτη.
Μουσικό ταξίδι με αναφορές σε επίκαιρα και λαϊκά τραγούδια από τον Αργύρη Ορφανό.
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 15/9

Σπάρτη – Κήπος Μουσείου - 18:30
«Η Νομοθεσία του Λυκούργου» και «Η Ελληνική (και δη Σπαρτιατική) καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής»:  Διάλεξη του συγγραφέα/δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη για την Νομοθεσία του Λυκούργου και του συγγραφέα/μεταφραστή Γ. Λαθύρη για τους Αραουκανούς της Χιλής και την Σπαρτιατική καταγωγή τους.

Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Ξενάγηση των προσκεκλημένων του Φεστιβάλ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης. Βραδινό cocktail στη Λέσχη - Σύμμετρον προς τιμήν των προσκεκλημένων του φεστιβάλ με μικρή αναφορά στη λακωνική γαστρονομία.

Αμύκλες (Νερόμυλος) - 18:00
«Τα παιδία παίζει»
Έκθεση Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας
Έκθεση Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων.
Έκθεση Αγιογραφίας Λακώνων Αγιογράφων.
Έκθεση Φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΩΣ με θέμα τη Σπάρτη.
Έκθεση CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.
Εκθετήριο Παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας.
Αντάμωμα παιδικών τμημάτων των Λαογραφικού Ομίλου Σπάρτης, Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών και Εθίμων «Η Πυρρίχη», Χορευτικών Τμημάτων Θεραπνών, Λυκείου των Ελληνίδων. Θα λειτουργεί περίπτερο πληροφόρησης του Γραφείου Νεότητας της Ιερής Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Θα απευθύνει μήνυμα ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου προς τα παιδιά που συμμετέχουν.
Συναυλία από την μπάντα «Χοές».
Μικρό λακωνικό κέρασμα.
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 16/9

Μυστράς-9:30
Ξενάγηση των φιλοξενούμενων του φεστιβάλ στο Μουσείο της Ελιάς και στην Αρχαία Σπάρτη.

Αμύκλες (Νερόμυλος) - 10:30
Έκθεση Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων.
Έκθεση Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας
Έκθεση Αγιογραφίας της Σχολής της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Έκθεση Φωτογραφίας μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ με θέμα τη Σπάρτη.
Έκθεση CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.
Εκθετήριο Παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας.
«Γαστρονομικές αποκαλύψεις» / 12:00
Γαστρονομικές Λακωνικές προτάσεις από τους σεφ Μαίρη Παναγάκου και Σαράντο Γάββαρη και από τον αρτοποιό Νίκο Μάζη.
Είσοδος ελεύθερη

Σπάρτη / Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - 11:00
Forum για τον Τουρισμό «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας»
Ομιλητές: Ντία Τζανετέα, Χρήστος Αλεξάκος, Αντώνης Τραυλός – καθηγητής, Πρόεδρος Τ.Ο.Δ.Α. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Κούτουλας - επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύντομες εισηγήσεις / προτάσεις από: τον αντιδήμαρχο Θήβας, τον δήμαρχο Λαπήθου, την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας Β. Δερτιλή, τον πρόεδρο Ξενοδοχείων Λακωνίας Δ. Πολλάλη, τον συγγραφέα/μεταφραστή Γ. Λαθύρη και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τουρισμού Μ. Μπελεγρή.
Χαιρετισμοί: Πέτρος Τατούλης, Βαγγέλης Βαλιώτης, προσκεκλημένοι δήμαρχοι, μήνυμα δημάρχου Λαμίας.
Προβολή video «Μυθική Πελοπόννησος».
Είσοδος ελεύθερη

13:30 - Ελεύθερη περιήγηση στην πόλη της Σπάρτης και στα θεματικά μουσεία και συλλογές της.

Αμύκλες (Νερόμυλος) - 18:00
Έκθεση παραδοσιακής και ιστορικής λακωνικής ενδυμασίας
Έκθεση βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων.
Έκθεση αγιογραφίας της Σχολής Λακώνων Αγιογράφων.
Έκθεση φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΩΣ με θέμα τη Σπάρτη.
Έκθεση CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.
Εκθετήριο παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας.
20:00 Αγιασμός από μητροπολίτη κ. Ευστάθιο
Σύντομοι χαιρετισμοί εκπροσώπων αρχών και φιλοξενουμένων.
Τιμητική διάκριση στο ζεύγος Καλοειδή
Ολιγόλεπτη ομιλία Ντίας Τζανετέα και Χρήστου Αλεξάκου
Αντάμωμα χορευτών σε χορούς της Λακωνίας και του Μοριά των: Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, Λαογραφικού Ομίλου Σπάρτης, Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη», Χορευτικών Τμημάτων Θεραπνών.
Συναυλία από παραδοσιακή ορχήστρα με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη που θα συνοδεύσει και τους παραδοσιακούς χορούς.
Προβολή video. Κέρασμα του Νερόμυλου με γαστρονομικές Σπαρτιατικές προτάσεις. Γλυκό - πρόταση από τον pastry chef Σαράντο Γάββαρη.
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 17/9

Σπάρτη / αρχαιολογικοί χώροι - 09:30
Ξενάγηση των φιλοξενούμενων του φεστιβάλ στον Βυζαντινό Μυστρά, στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών και στο Mystra’s Palace έως τις 13:00.

Αμύκλες (Νερόμυλος) -11:00
Έκθεση παραδοσιακής και ιστορικής λακωνικής ενδυμασίας
Έκθεση βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων.
Έκθεση αγιογραφίας Λακώνων αγιογράφων.
Έκθεση φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΩΣ με θέμα τη Σπάρτη.
Έκθεση CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.
Εκθετήριο παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας.
Ειδική μνεία στο συγγραφικό έργο του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου
Παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Κατσαφάνα από τον Παναγιώτη Ξηντάρα και του Σπύρου Παπαδόγιαννη από την Μεταξία Παπαποστόλου.
Ομιλία από την Ελένη Παπαδόγιαννη για την αγιογραφία στον Βυζαντινό Μυστρά.
Συμμετοχή μελών του ΚΑΠΗ Σπάρτης.
Προσφορά παραδοσιακού καφέ και γλυκού από τις λακωνικές εταιρείες «Βεκράκος» και «Χαραμής».
Μουσική ρετρό κι ελαφρολαϊκό πρόγραμμα από τον Αργύρη Ορφανό.
Κέρασμα του Νερόμυλου με γαστρονομικές σπαρτιατικές προτάσεις.
Είσοδος ελεύθερη
13:00 - Αποχαιρετισμός προσκεκλημένων του φεστιβάλ στο άγαλμα Λεωνίδα και αναχώρηση

Κυριακή 1/10

Σπάρτη (κεντρική πλατεία) & Αμύκλες (Νερόμυλος) - 11:00
«Η ζωή μου ποδήλατο»: Σε συνεργασία με τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο και την Ομάδα 3 Π πραγματοποιείται Ποδηλατοπορεία 300 ποδηλατών και ποδηλατισσών από την Σπάρτη σε αρχαιολογικούς χώρους όπου θα γίνει σύντομη ξενάγηση. Στάση στο Νερόμυλο για αναψυκτικό, δημιουργία ποδηλάτου από ανακυκλωμένα καπάκια και κλήρωση δώρων για τους ποδηλάτες. Ιδιαίτερη μνεία και απόδοση διάκρισης στον πρόεδρο του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, στον εκπρόσωπο του τμήματος ποδηλασίας του Σπαρτιατικού και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και στους Σπαρτιάτες Πρωταθλητές Ελλάδος και 6ους στην παγκόσμια κατάταξη, για τη συμβολή τους στο άθλημα της ποδηλασίας. Συμμετέχουν τμήματα ποδηλασίας από ενορίες της ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης. Το φεστιβάλ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που ολοκληρώνεται και υποδέχεται την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για τους επισκέπτες του Σπάρταθλον αν επιθυμούν να συμμετέχουν.
Επιστροφή στη Σπάρτη.
Συμμετοχή ελεύθερη με έγκαιρη δήλωση

Video: Τ. Κούρος


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος