Οι συμβολαιογραφικές πράξεις του Γ. Χαρτουλάρη παρουσιάζονται στην ΠΕΣ

Του πρώτου συμβολαιογράφου της Λακεδαίμονος

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 15:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι συμβολαιογραφικές πράξεις του Γ. Χαρτουλάρη παρουσιάζονται στην ΠΕΣ

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου Συμβολαιογραφικές Πράξεις του «Μνήμονος Λακεδαίμονος κυρίου Γεωργίου Χαρτουλάρη» 1833-1835 (επιμέλεια: Πέπη Γαβαλά,  μεταγραφή κειμένων: Πέπη Γαβαλά, Ρούλα Σαμαϊλίδου), διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λακωνίας, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Πρόκειται για τη νέα έκδοση των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Αρχείων Ν. Λακωνίας, που διασώζει τις συμβολαιογραφικές πράξεις του πρώτου συμβολαιογράφου της Λακεδαίμονος, αποκαλύπτοντας πλήθος ιστορικών στοιχείων για την περιοχή της Λακεδαίμονος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 8:30΄ μμ στο κτίριο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου).

Οι ομιλητές θα αναπτύξουν σχετικά με το βιβλίο θέματα:
- Δρ. Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια Γενικών Αρχείων του Κράτους: «Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους ως υπηρεσία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης»
- Θεόδωρος Κατσουλάκος, διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Η μοναξιά του αρχειοδίφη. Η Συμβολή του Βιβλίου Συμβολαιογραφικές Πράξεις του “Μνήμονος Λακεδαίμονος κυρίου Γεωργίου Χαρτουλάρη 1833-1835” στην επίλυση     ιστορικών προβλημάτων του Δήμου Φάριδος»
- Νικόλαος Γ. Τόμπρας, συμβολαιογράφος Ναυπλίου: «Σημειογράφοι-Μνήμονες-Συμβολαιογράφοι. Η δημιουργία ενός θεσμού»

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης, Γεωργία Γαλανοπούλου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος