«Ναι» από το Περιφερειακό για τη μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης

Mayfair_Club

Τατούλης: «Εκπληρώνουμε τη μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας»

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ναι» από το Περιφερειακό για τη μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης

«Εκπληρώνουμε το μεγάλο μας στόχο και τη μεγαλύτερη ιστορική εκκρεμότητα της χώρας, να αποκτήσει η Σπάρτη το αρχαιολογικό μουσείο που της αξίζει», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τη μελέτη του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή είχε δεσμεύσει στο πρόγραμμά της τους απαιτούμενους πόρους για τη μελέτη αυτή. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο συγκεκριμένο οικόπεδο αύξησαν το κόστος και για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρόσθετους πόρους.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει ανάγκη από υποτιθέμενους φίλους, γιατί έχουν αποδείξει στους πολίτες ότι με τις ενέργειές τους αυτοί αποτελούν την εγγύηση επίτευξης του μεγάλου αυτού στόχου. Όποιοι αργόμισθοι περιφέρονται δεξιά και αριστερά, απλά και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν και ότι συμμετέχουν στα δημόσια πράγματα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ο μόνος που έχει ενδιαφερθεί με απτές πράξεις για το νέο μουσείο της Σπάρτης, καθώς από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού αγόρασε το οικόπεδο, ενώ από τη θέση του περιφερειάρχη εξασφάλισε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη μελέτη.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι παραμένει σε επικοινωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επανεκκίνηση της συμφωνίας που είχε κάνει όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού για τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου μουσείου.    

Νέα συνάντηση Τζανετέα με εκπρόσωπο
του Υπουργείου Πολιτισμού
Εξάλλου, σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Οκτωβρίου, συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο Λακωνίας, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Φανή Μπούμπουλη και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση του διαγωνισμού της αρχιτεκτονικής μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με την ομάδα εργασίας και τις τεχνικές υπηρεσίες.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος