Επιτυχημένη η 14η «Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 17:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχημένη η 14η «Γιορτή του Κάστανου» στην Άρνα Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος -για 14η συνεχή χρονιά- η «Γιορτή του Κάστανου», κατά το τριήμερο 27 έως 29 Οκτωβρίου στη γραφική Άρνα Λακωνίας. Το «παρών» στα εγκαίνια της Γιορτής έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας Λ. Γρηγοράκο, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης.

Η «Γιορτή του Κάστανου» είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί.

Όπως πάντα η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώθηκε από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου «ταξίδεψε» το κοινό σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η «Γιορτή του Κάστανου» είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού.

Η υπαίθρια αγορά τοπικών προϊόντων ήταν ανοιχτή για το κοινό και τις τρείς ημέρες της Γιορτής, ενώ μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Φιλανθρωπικού Συλλόγου κυριών & Δεσποινίδων Γερακίου, του  Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαραφώνας, του συγκροτήματος κρουστών BB 5 PERCUSSION SYSTEM και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου.

Φωτο: Ν. Σελίμος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti