Αποκαλύφτηκε η προτομή του Δ. Πετσετίδη στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Παρουσία διακεκριμένων πνευματικών δημιουργών της χώρας

Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 17:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλύφτηκε η προτομή του Δ. Πετσετίδη στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μία συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου  στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης.

Η σεμνή εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και τη Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Νεότερης Σπάρτης, αφορούσε την αποδοχή δωρεάς προτομής του αείμνηστου Σπαρτιάτη λογοτέχνη Δημήτρη Πετσετίδη (1940-2017), την οποία φιλοτέχνησε και προσέφερε στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, ο νέος γλύπτης και μαθητής του λογοτέχνη, Δημοσθένης Τζανάκος.

Διακεκριμένοι Έλληνες λογοτέχνες, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων -όπως άλλωστε υπήρξε και ο Δ. Πετσετίδης- τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και μίλησαν διεξοδικά, αναφερόμενοι τόσο στην προσωπική σχέση που είχαν αναπτύξει με το λογοτέχνη, όσο και στη λογοτεχνική αξία του έργου του: Ο Θανάσης Βαλτινός, λογοτέχνης, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Σωτήρης Δημητρίου, πεζογράφος και ο Δημήτρης Αλεξίου, ποιητής.

Την ιερότητα της σχέσης δασκάλου – μαθητή ανέδειξε η μουσειολόγος Γεωργία Κακούρου – Χρόνη, αναφερόμενη στη στενή σχέση του Δημήτρη Πετσετίδη με το Δημοσθένη Τζανάκο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο τ. ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο τ. δήμαρχος Τεγέας, σημερινός αντιδήμαρχος Τρίπολης και εκπρόσωπος της ΟΕΦΕ, Δημήτρης Βόσνος, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος επαγγελματιών βιοτεχνών Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ και ο Παναγιώτης Βαχαβιώλος, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, η πρόεδρος του ΝΠΠΠ Δήμου Σπάρτης Γεωργία Γαλανοπούλου και ο Παναγιώτης Βαχαβιώλος, εκπρόσωπος εκπαιδευτικών φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας. Όλοι συνδέονταν με φιλικές και συναδερφικές σχέσεις με το Δ. Πετσετίδη, όπως και με σχέσεις δασκάλου- μαθητή. Την εκδήλωση παρουσίασε η δρ. Πέπη Γαβαλά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Δημήτρη Πετσετίδη, η σύζυγος Πίτσα και οι θυγατέρες του Κατερίνα, Μαρία και Δώρα.

Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, κατέκλυσε τις αίθουσες της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες: Μαθητές, φοιτητές, παλιοί συνάδελφοι και φίλοι του Δημήτρη Πετσετίδη από όλα τα μέρη της Λακωνίας και της Αρκαδίας και όχι μόνο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της προτομής του λογοτέχνη στο κοινό, το οποίο υποδέχτηκε με θέρμη και συγκίνηση το έργο και τον νεαρό καλλιτέχνη. Η προτομή παρουσιάστηκε μαζί με τα βιβλία του λογοτέχνη, προσφορά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας.


Video: Τ. Κούρος
Φωτο: Τ. Κούρος, ΓΑΚ ΛακωνίαςΕνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος