Παρουσιάστηκαν στον Πειραιά τα πρακτικά της ημερίδα για το γεφύρι του Κόπανου Καραβά

Mayfair_Club
Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 19:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκαν στον Πειραιά τα πρακτικά της ημερίδα για το γεφύρι του Κόπανου Καραβά

Στην ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά παρουσιάσθηκαν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τα πρακτικά της επιστημονικής ημερίδας που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά με θέμα «Το Γεφύρι του Κόπανου: αναδεικνύοντας το σπουδαιότερο μνημείο του Ευρώτα».

Χαιρετισμό-καλωσόρισμα απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Αντιναύαρχος (εα) και επίτιμος Αρχηγός του Στόλου κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν, ο οποίος παρουσίασε τα στοιχεία που υπάρχουν για το γεφύρι στην ψηφιακή πλατφόρμα του Ι.Α.Λ. el.travelogues.gr.

Για το βιβλίο των πρακτικών μίλησαν ο αρχιτέκτων και μέλος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Γιώργος Γιαξόγλου και η προϊσταμένη ΓΑΚ – Αρχείων Νομού Λακωνίας και πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης κ. Πέπη Γαβαλά.

Την παρουσίαση έκλεισε ο ιστορικός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά κ. Νίκος Ι. Καρμοίρης, ο οποίος μίλησε συνοπτικά για τη σχέση του Συλλόγου με το γεφύρι, για το ιστορικό της διαδικασίας έκδοσης του βιβλίουκαι για τους μελλοντικούς στόχους του Συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων κ. Δημήτρης Καστάνης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε φοιτήτρια του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και μέλος του Συλλόγου δις Μαρία Σκούρου.

Ανάμεσα στο ευάριθμο αττικό κοινό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, άνθρωποι των επιστημών και των γραμμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η έκδοση των πρακτικών πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Για το λόγο αυτό, πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά τίμησε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη για την ανιδιοτελή προσφορά του στον Πολιτισμό και την συμβολή του στο έργο του Συλλόγου.  

e-karavas.gr
φωτογραφίες: www.bookia.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος