«Άστρο Φωτεινό» στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Επιτυχημένη η Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 18:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άστρο Φωτεινό» στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

της Αναστασίας Πατρινού,
προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Άστρο Φωτεινό», είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο νέο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.  Μαζί με τη σχολική κοινότητα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ π. Βασίλειος, ενορίας Καναδά, Π. Αργυρόπουλος, αντιδήμαρχος Σπάρτης, Γ. Παπαδάκος, διευθυντής ΔΔΕ Λακωνίας, Α. Αργειτάκου και Δ. Μανεσιώτης, πρ. διευθυντές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, Α. Παναγάκος, υπεύθυνος Πνευματικού Κέντρου Κότρωνα, Δ. Κουτρουβίδης, πρ. δημάρχου Σμύνους, Ε. Τρουγκάκος, προϊστάμενος της οικ. και διοικ. υπηρεσίας του Γεν. Νος. Σπ. και αντιπροέδρος της ένωσης πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, Χ. Βαδάκογλου, πρ.  πρόεδρος συλλόγου τριτέκνων Λακωνίας και πλήθους καθηγητών του Μουσικού Σχολείου που δεν υπηρετούν φέτος, αλλά προσήλθαν με περισσό ζήλο να ακούσουν τους παλιούς τους μαθητές.

Όπως σε κάθε συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, έτσι και φέτος την συναυλία ξεκίνησε η Βυζαντινή Χορωδία με Χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους με κατάνυξη και μελωδικότητα.  Πολλές μουσικές εκπλήξεις παρουσίασαν: τα σύνολα ελεύθερης έκφρασης και το κιθαριστικό, η ορχήστρα: Μιχάλης Μαχαίρας, η χορωδία: Νικηφόρος Βρεττάκος, η χορωδία: Γιάννης Ρίτσος, ξυπνώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον πιο εκφραστικό τρόπο υπό τις διδασκαλίες των καθηγητών κ.κ. Χ. Αϊβαλιώτη, Μ. Παπαπετροπούλου, Χ. Γούλα, Ι. Κονιδιτσιώτη, Η. Βλαχονικολού.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων ανέγνωσε η καθηγήτρια-ποιήτρια και γ.γ. του συλλόγου φίλων της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης, κα Α. Κόκκινου, σε επιμέλεια του προέδρου του δεκαπενταμελούς του σχολείου, μαθητή, Χ. Σπηλιώτη.

Την Χριστουγεννιάτικη συναυλίας έκλεισε εορταστικά, στο πνεύμα των ημερών, το παραδοσιακό οργανικό & φωνητικό σύνολο: Αριστείδης Μόσχος και Δόμνα Σαμίου με παραδοσιακά, Βυζαντινά, Μοραΐτικα κάλαντα, Ηπείρου και Ανατ. Ρωμυλίας με τις οδηγίες των καθηγητών κ.κ. Κ. Πάτσιου, Γ. Κόκκορη, Χ. Φουντούκη, Α. Γιαννακοπούλου, Σ. Βότσκο, φέρνοντας στο σχολείο το μήνυμα της καλής τύχης και γονιμότητας, τραγουδώντας ευχές και παινέματα, ως αναπόσπαστο και κύριο στοιχείο της εορταστικής εκδήλωσης.

Για άλλη μια φορά η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης απέδειξε πως, πρόκειται για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία για την κοινωνία της Σπάρτης.  Έντονη ήταν η παρουσία γονέων και μαθητών της Λακωνίας, υποστηρίζοντας τον χαρακτηρισμό του σχολείου ως κοιτίδα πολιτισμού.  Εκλεκτό χριστουγεννιάτικο μπουφέ σπιτικών γλυκισμάτων προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.  Τα συγχαρητήρια απέδωσε στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ι. Δημόπουλος.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος