Το «Λακωνικό Ημερολόγιο» παρουσιάζεται στην Καλαμάτα

Mayfair_Club
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 18:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Λακωνικό Ημερολόγιο» παρουσιάζεται στην Καλαμάτα

Παρουσίαση του «Λακωνικού Ημερολογίου 2018», το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μάνη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 7:30΄ μμ στην Καλαμάτα (ιστορικό δημαρχείο-Αριστομένους 28).

Ομιλητές θα είναι:
- Η αρχαιολόγος Σοφία Γερμανίδου με θέμα «Αγροτικές κατασκευές της Μάνης»
- Ο ιατρός – ερευνητής Αντώνης Τάντουλος με θέμα «Χαρτογραφία της Μάνης»
- Η φιλόλογος Δήμητρα Σταθοπούλου – Καπετανάκη με θέμα «Ιατροστατιστικά της Μάνης» - Ο ερευνητής μουσικής παράδοσης Νίκος Μπαριάμης με θέμα «Μουσικοχορευτική παράδοση της Μάνης».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Ν. Λακωνίας, κ. Πέπη Γαβαλά, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας.

Φέτος, το «Λακωνικό Ημερολόγιο», στις 480 σελίδες του, παρουσιάζει τη Μάνη, Λακωνική και Μεσσηνιακή. Συνεργάστηκαν ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι, συλλέκτες, μελετητές, περιβαλλοντολόγοι, ποιητές, με έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, τη Μάνη, κι έδωσαν ένα σύνολο πολύπλευρο, πρωτότυπο, θα λέγαμε πλήρες.

Περιλαμβάνονται:
- Η ιστορία της Χερσονήσου του Ταινάρου από τους παλαιολιθικούς χρόνους, την αρχαιότητα και τους βυζαντινούς χρόνους, από την Επανάσταση του 1821 έως και σήμερα.
- Τα μοναστήρια και οι ναοί, τα κάστρα, οι πύργοι, τα μουσεία, οι φάροι, οι αλυκές.
- Λαογραφία, οικονομία, ιατρική.
- Η αρχιτεκτονική, η μουσική, τα μεταλλεία, η χλωρίδα, τα σπήλαια, οι περιοχές Natura, οι πεζοπορικές διαδρομές.
- Μια αναλυτική παρουσίαση της χαρτογραφικής ιστορίας της περιοχής από σπάνιους χάρτες.
- Επίσης μελέτες για τα μοιρολόγια, αλλά και τα τραγούδια της, καθώς και κείμενα για τη λογοτεχνία, την ποίηση, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος