Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει έκθεση έργων τέχνης στη Σπάρτη

Mayfair_Club

Στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 09:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει έκθεση έργων τέχνης στη Σπάρτη

Το ταξίδι της περιοδεύουσας έκθεσης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ξεκινά με πρώτο σταθμό το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Την έκθεση, που υλοποιείται με τη στήριξη του Δ. Σπάρτης, θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Σε κάθε μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζα Πειραιώς θα προβάλλεται κάθε φορά η ομάδα των εκθεμάτων (ενότητα) που βρίσκεται σε νοηματική συνάφεια με τη θεματική του. Ειδικότερα, στη Σπάρτη θα εκτεθεί  ενότητα τέχνεργων που συνδέονται με το λάδι. Σαράντα επιλεγμένα εκθέματα θα φιλοξενηθούν στα τρία μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς (Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη, Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο) από τον Φεβρουάριο μέχρι το καλοκαίρι.

Η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», που θα διαρκέσει από 18/2 έως 15/4/2018 στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει έκθεση στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού 2

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος