«Βενετσιάνικη Περατζάδα» για 7η συνεχή χρονιά στο Κάστρο της Μονεμβασιάς!

Mayfair_Club

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 16:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βενετσιάνικη Περατζάδα» για 7η συνεχή χρονιά στο Κάστρο της Μονεμβασιάς!

Η Ένωση Γυναικών «Μονεμβασιώτισσες», σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τη «Βενετσιάνικη Περατζάδα» στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς!

Την καθιερωμένη «βόλτα» με στολές εποχής θα πλαισιώσει φέτος η δραματοποιημένη αφήγηση του κλασικού παραμυθιού «Ο Πρίγκηπας και ο Φτωχός» του Μαρκ Τουέιν από την θεατρική ομάδα «Ιάσθε Θεάτρω». Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά ράφτηκαν από την αρχή δύο ενετικές φορεσιές θέτοντας μία καλή βάση για ένα μελλοντικό τοπικό βεστιάριο.

Η ιδέα της «Βενετσιάνικης Περατζάδας» «γεννήθηκε» το 2012 από την Αργυρούλα Μαστοροπούλου και τις «Μονεμβασιώτισσες». Από το 2013 συμμετέχει στην διοργάνωση και στο σχεδιασμό θεατρικών δράσεων και η θεατρολόγος Μαρία Ζερβού. Σκοπός της «Περατζάδας» είναι να προσφέρει έναν εναλλακτικό εορτασμό του εθίμου της αποκριάς που θα ταιριάζει με την ιδιαιτερότητα του Κάστρου ως αρχαιολογικό και πολιτιστικό μνημείο. Τα καλντερίμια στολίζονται και οι επισκέπτες κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν μέσα από εικόνες και μουσικές. Η έννοια της μεταμφίεσης «παντρεύεται» με το ιστορικό παρελθόν και δημιουργούν ένα νέο έθιμο για την περιοχή.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα την Κυριακή 18  Φεβρουαρίου  και ώρα 3:00 μμ έως 4:00 μμ  στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού στην καστροπολιτεία Μονεμβασίας, ενώ στη συνέχεια  θα ακολουθήσει το θεατρικό παραμύθι «Ο πρίγκιπας και φτωχός» απο τη θεατρική ομάδα «ιάσθε θεάτρω».

27939601 569243600106249 137730247 n

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος