«Κέρδισε» το νέο μουσείο Σπάρτης ενώπιον Παυλόπουλου ο Βαλιώτης (VIDEO)

Mayfair_Club

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού εμφανίστηκε βέβαιη για την υλοποίηση του έργου

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 13:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κέρδισε» το νέο μουσείο Σπάρτης ενώπιον Παυλόπουλου ο Βαλιώτης (VIDEO)

Την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σπάρτη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» (θέμα), «άρπαξε» ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και επί της ουσίας έθεσε το θέμα για το νέο αρχαιολογικό μουσείο, που τόσο έχει ανάγκη η Σπάρτη, αλλά και γενικότερα ο ελληνικός πολιτισμός.

Η κ. Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σπάρτης για την στήριξη της έκθεσης, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στηρίζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, ο Ευ. Βαλιώτης απέδειξε εμπράκτως την ευαισθησία του Δ. Σπάρτης σε θέματα πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η δέσμευση που κατάφερε να αποσπάσει από την γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Μαρία Βλαζάκη, για την δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης. «Κύριε δήμαρχε, η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο μουσείο που της αξίζει» είπε σε αποστροφή του λόγου της με σιγουριά και χωρίς περιστροφές, η χαμογελαστή κ. Βλαζάκη.

Δέσμευεση Βλαζάκη σε Βαλιώτη για Μουσείο Σπάρτης

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά για το νέο μουσείο, όμως ο δήμαρχος Σπάρτης «μίλησε» όταν έπρεπε και φαίνεται ότι «κέρδισε». Η δημόσια διεκδίκηση -με τον λόγο του- σε μια έκθεση που φιλοξενούσε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού, ήταν η κίνηση-ματ.

Την ώρα που μιλούσαν όλοι για πολιτισμό και το πόσο σημαντικό είναι η ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα -όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- την κατάλληλη στιγμή ο κ. Βαλιώτης ζήτησε… έξυπνα το νέο μουσείο Σπάρτης.

Ίσως η συγκεκριμένη περίσταση, που είχε ιδανικά χαρακτηριστικά χώρου, θεματολογίας και υψηλότατων ανθρώπινων παραγόντων, να ήταν η μοναδική ευκαιρία που περίμενε ο δήμαρχος, βγάζοντας τον «άσο» που έκρυβε στο… μανίκι. Μένει, βέβαια, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις από τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα του πολιτισμού στη χώρα, να λάβουν σάρκα και οστά το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή: photoreporter.gr

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video


Video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος