Ξεχωριστό και φέτος το Καρναβάλι Κροκεών! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πρωτότυπα άρματα και σκετς χάρισαν μοναδικές στιγμές στο κοινό

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 17:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεχωριστό και φέτος το Καρναβάλι Κροκεών! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στις Κροκεές χτύπησε και φέτος η «καρδιά» των Αποκριών στη Λακωνία! Την Κυριακή 18/2, χιλιάδες κόσμου έδωσε το «παρών» και στη φετινή διοργάνωση του Κροκεάτικου Καρναβαλιού, που για μία ακόμα χρονιά ξεχώρισε για την πρωτοτυπία του, με εκατοντάδες καρναβαλιστών να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προς τέρψιν του κοινού, έχοντας επιλέξει χιουμοριστικά σκετς που σατίριζαν την εγχώρια πραγματικότητα.

Το Καρναβάλι Κροκεών αποτελεί μια διοργάνωση η οποία αναβαθμίζεται και εξελίσσεται διαρκώς, καθώς οι συντελεστές του φροντίζουν να εργάζονται με μεράκι όλο τον χρόνο για να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στους επισκέπτες της περιοχής.

Με οργανωμένη μορφή, το Καρναβάλι Κροκεών συμπλήρωσε το 57ο έτος, ύπαρξης ενώ ανεπίσημα μετρά αιώνες, όταν με Διονυσιακές τελετουργίες ο κόσμος υποδεχόταν τον ερχομό της Άνοιξης, την Αναγέννηση της Φύσης και των ανθρώπινων ψυχών και έπειτα ήταν οι φωτιές στις «ρούγες» με τα «μπαρμπουτόματα» και τα γλέντια!

Χαρακτηριστικά του Κροκεάτικου Καρναβαλιού είναι οι χειροποιήτες κατασκευές των «Αρμάτων» όπως τις λέμε αποτελούμενες από σύρμα, σίδερο, ξύλο, εφημερίδα, κόλλα και χρώματα. Είναι προϊόντα συλλογικής και εθελοντικής εργασίας νέων ανθρώπων, παιδιών, μεγάλων ανθρώπων με γνώσεις τεχνικές και καλλιτεχνικές σε όλους τους τομείς.

Η ομάδα των κατασκευαστών μαζί με όλα τα παιδιά που μαθητεύουν δίπλα τους στο εργοτάξιο της «Δεξαμενής», έχουν πάθος και όραμα για το καρναβάλι και για τον τόπο τους. Είναι τα παιδιά και τα εγγόνια, τα δισέγγονα όλων εκείνων που το δημιούργησαν, το θεσμοθέτησαν, το διατήρησαν και μας το παρέδωσαν.

Η παροχή οικονομικής στήριξης από τους Κροκεάτες της ομογένειας και τους απανταχού κατοικούντες, η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Ευρώτα, ο κόσμος της Λακωνίας είναι βασικός παράγοντας για την συνέχεια του ιστορικού Καρνάβαλου, μέσω λαχείου που διακινεί.

Ο φορέας υλοποίησης του Καρνάβαλου αν και αριθμεί λίγα χρόνια κάνει προσπάθεια και επικεντρώνει στην προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου, στην αέναη ροή ενός ιστορικού θεσμού που θα κληρονομήσουν οι επερχόμενες γενιές.

Φωτο: 57ο Καρναβάλι Κροκεών (FB), Krokees Evrotas (FB)
Video: Γιώργος Πολολός

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος