Έκθεση με έργα γλυπτικής του Σπαρτιάτη Αλ. Παπαστρατηγάκη στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 11:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκθεση με έργα γλυπτικής του Σπαρτιάτη Αλ. Παπαστρατηγάκη στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Σπαρτιάτη εικαστικού δημιουργού, Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 8:00 μμ στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης (Λεωνίδου 72). Η έκθεση έχει τίτλο «Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις» και αποτελείται από γλυπτά μεγάλων και μικρών διαστάσεων μετάλλου. Θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Απριλίου έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου (με ωράριο λειτουργίας 11:00-14:00 & 17:00-20:00) και αποτελεί δείγμα της γλυπτικής του Αλ. Παπαστρατηγάκη μέχρι σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης γεννήθηκε το 1991 στη Σπάρτη όπου ζει και δραστηριοποιείται. Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού Λυκείου Σπάρτης στον τομέα της μηχανολογίας εγκαταστάσεων και απόφοιτος επαγγελματικής σχολής στον τομέα κατασκευών και αρχιτεκτονικής τοπίου και φυτοτεχνικών επιχειρήσεων.

Ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, ασχολείται με την τέχνη της γλυπτικής, χρησιμοποιεί μέταλλα που συγκεντρώνει από ανακυκλώσιμα ανταλλακτικά που κουβαλούν ιστορίες και καταδεικνύουν την φθορά και την πάροδο του χρόνου και με την διαδικασία της επανάχρησης των υλικών, δημιουργεί αναγνωρίσιμες φόρμες, ένα είδος κολλάζ που μετατρέπει ένα τυχαίο και συχνά διαβρωμένο κομμάτι μετάλλου σε σιλουέτες ζώων ή ανθρώπων και αντικείμενα - μορφές αιώνιες, μυθικές, αντικρίζει την τέχνη του ως θείο δώρο που του δόθηκε για να εξωτερικεύσει μέσω αυτού την αγάπη και την καλοσύνη που ενυπάρχει στην ψυχή του.

«Όμως, δεν ξοδεύω τον ήλιό σου άδικα.
Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις.
Γιατί σκέφτομαι την ερμιά και τις κατεβασιές του χειμώνα….»
Νικηφόρος Βρεττάκος - «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε»


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος