Στο Πεκίνο ταξιδεύει το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 12:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Πεκίνο ταξιδεύει το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

Στο Πεκίνο θα ταξιδέψει «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», η περιοδική έκθεση του οποίου  είχε παρουσιαστεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το 2012 ως το 2014. Η έκθεση έχει προσελκύσει 800.000 επισκέπτες και έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες παρατάσεις λόγω της επιτυχίας της.

Όπως είχε συμβεί και το 2015 -όταν η έκθεση βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ στην Ελβετία- δεν θα μετακινηθούν στην Κίνα τα δυο διάσημα έργα, ο Έφηβος και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, που έχουν χαρακτηριστεί ως «αμετακίνητα», λόγω σημασίας, αλλά και ευαίσθητης κατάστασης.

Συγκεκριμένα, 342 αρχαιότητες από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς κι ένα έργο από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, θα «ταξιδέψουν» στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης (Palace Museum) στο Πεκίνο, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κινεζικού μουσείου.  Ήταν εξάλλου γνωστό από την αρχή του χρόνου το μεγάλο ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για την παραπάνω έκθεση, καθώς και για την ενάλια αρχαιολογία.

Το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» στο παραπάνω αίτημα, ενώ κατά τη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η προσωρινή εξαγωγή των 42 έργων από το Νομισματικό Μουσείο, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η τελική σχετική εισήγηση.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti