Ενημέρωση για την προγραμματική σύμβαση ζητούν οι Φίλοι του νέου Μουσείου Σπάρτης

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 14:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημέρωση για την προγραμματική σύμβαση ζητούν οι Φίλοι του νέου Μουσείου Σπάρτης

Με επιστολή τους προς τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη (και κοινοποίηση στο γραφείο της υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου), οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, ζητούν ακριβές αντίγραφο της ισχύουσας -σήμερα- προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση του έργου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου επισημαίνουν στην επιστολή τους  ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την εκπόνηση της μελέτης του νέου μουσείου, δηλώνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- άγνοια για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμη κ. Γενική,

Είμαστε γνώστες της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προ αρκετών μηνών σχετικά με την έγκριση της τρίτης ή τέταρτης αναθεώρησης της προγραμματικής σύμβασης (από το  2011) που είχε υπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης. Η εν λόγω προγραμματική Σύμβαση συμπεριελάμβανε μεταξύ των άλλων και ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις φάσεις εκπόνησης της παραπάνω μελέτης.

Επειδή, όπως γνωρίζουμε , η μουσειολογική προμελέτη, η οποία αποτελούσε το βασικότερο προαπαιτούμενο για την δρομολόγηση της μελέτης του έργου, ευρίσκεται στο επίπεδο της οριστικής μελέτης και γι’ αυτό άλλωστε- πιστεύουμε- ότι την παρουσιάσατε πρόσφατα στην Σπάρτη, θεωρούμε ότι υπάρχει πλέον υπέρβαση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση της οποίας είμαστε γνώστες, για την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του έργου.

Για τους παραπάνω λόγους και επιπλέον για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως φορέας κοινωνικού ελέγχου και παρακολούθησης της εξέλιξης της μελέτης του έργου για το οποίο όλοι οι φορείς της πόλης μας εργάστηκαν αποτελεσματικά τα τελευταία δύο χρόνια, σας παρακαλούμε να μας στείλετε άμεσα ένα ακριβές αντίγραφο της υπογεγραμμένης ισχύουσας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την μελέτη του έργου του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος