Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τον Αγγ. Δεληβορριά στο Ιερό του Αμυκλαίου

Mayfair_Club
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 18:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τον Αγγ. Δεληβορριά στο Ιερό του Αμυκλαίου

Τιμώντας τον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας και ακαδημαϊκό, Άγγελο Δεληβορριά, ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει εκδήλωση, το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7:30΄ μμ, στον χώρο της ανασκαφής του Iερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος στις Αμύκλες.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον άνθρωπο με την ευρύτητα του πνεύματος, την  ακατάπαυστη εργατικότητα και την αστείρευτη δημιουργικότητα, που το όνομα του  ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Σπάρτη.

Είχε διατελέσει  το 1968 προϊστάμενος της Ε' Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Επίσης, είχε αναλάβει την έρευνα του Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος, που μελετούσε συστηματικά για χρόνια, και φιλοδοξούσε  να  χαρίσει στον τόπο μας  ένα χώρο , που θα εξελισσόταν, από τους πρώτους  σε επισκεψιμότητα  της  Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται  από το Δήμο  Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Λακωνίας την Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Σωματείο «Οι φίλοι του Αμυκλαίου».

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης είχε αποφασίσει την ανακήρυξη του Άγγελου Δεληβορριά σε επίτιμο δημότη Σπάρτης, ωστόσο λόγω του θανάτου του δεν κατέστη δυνατή η απονομής της διάκρισης σε επίσημη τελετή.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
7:30 μμ: Θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής  Αμυκλών.
8:15 μμ: Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά στο χώρο της ανασκαφής  του ιερού  του Αμυκλαίου  Απόλλωνα  στις Αμύκλες.
8:20 μμ:  Ευάγγελος Βαλιώτης, δήμαρχος Σπάρτης . Χαιρετισμός.
8:25 μμ: Ανάγνωση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια.
8:30 μμ: Δημοσθένης Ματάλας, δικηγόρος, πρ. δήμαρχος  Σπάρτης. «Ο Άγγελος  Δεληβορριάς  και η πρώτη γνωριμία του  με τη Σπάρτη» .
8.45 μ.μ.: Γεωργία Κακούρου –Χρόνη, μουσειολόγος. «Ο οραματιστής  διανοούμενος  Άγγελος  Δεληβοριάς»
9.00 μ.μ.: Σταύρος  Βλίζος, αρχαιολόγος, επίκουρος  καθηγητής  στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο . «Ο Άγγελος Δεληβορριάς και το Αμύκλαιο»

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής  η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την ίδια μέρα και ώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αμύκλες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος