Σχετικά με το δίκτυο μουσείων δωρικού πολιτισμού και τον ρόλο της Σπάρτης

Mayfair_Club
Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2018 17:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχετικά με το δίκτυο μουσείων δωρικού πολιτισμού και τον ρόλο της Σπάρτης

Μια ειλικρινή συνεργασία για το θέμα δημιουργίας μουσείων δωρικού πολιτισμού, που όπως επισημαίνεται θα αποβεί προς όφελος όλων των Πελοποννησίων, ζητεί η δημοτική κίνηση «ΣΠΑΡΤΗ-Ανοχύρωτη Πόλη». Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «δεν θα πρέπει η Καλαμάτα να διεκδικήσει την μόνιμη έδρα συντονισμού του Πελοποννησιακού Δικτύου, αφού  η πόλις που έφθασε στο ύψιστο βαθμό η ανάπτυξη του δωρικού πολιτισμού ήταν η Σπάρτη».

Η ανοιχτή επιστολή προς τους δημάρχους της Πελοποννήσου, που υπογράφουν τα μέλη της κίνησης, κκ Πάνος Σουκαράς και Βασίλης Τούμπλης, έχει αναλυτικά ως εξής:

«Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό το γεγονός ότι θα πρέπει οι πράξεις των τοπικών αρχόντων να βρίσκονται σε αρμονία με την ιστορική αλήθεια.

Για το θέμα των δικτύου των Μουσείων Δωρικού Πολιτισμού, δεν θα πρέπει η Καλαμάτα να διεκδικήσει την μόνιμη έδρα Συντονισμού του Πελοποννησιακού Δικτύου, αφού  η πόλις που έφθασε στο ύψιστο βαθμό η ανάπτυξη του δωρικού πολιτισμού ήταν η Σπάρτη.

Η Καλαμάτα θα πρέπει να μετέχει ισότιμα με τις άλλες πόλεις, (την Κόρινθο, το Άργος, το Λεωνίδιο, την Σπάρτη και τον Πύργο) στην παραπάνω προσπάθεια, και δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την σημερινή προνομιακή της θέση και ανάπτυξη για να προβληθεί σαν ο κύριος εκφραστής του Δωρικού Πνεύματος.

Ειδικά, όταν  η γεωγραφική της θέση της επιτρέπει να είναι η Πύλη εισόδου, αλλά και αναχώρησης για το Διεθνές Κοινό που θα θελήσει να ακολουθήσει αυτή την Πολιτιστική Διαδρομή, και έχει έτσι εξασφαλισμένη την μερίδα του Λέοντος στο θέμα του Οικονομικού Οφέλους αυτού του σχεδιασμού.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μίας ειλικρινούς συνεργασίας για το παραπάνω θέμα, προς όφελος όλων των Πελοποννησίων.

Με εκτίμηση
Πάνος Σουκαράς
Βασίλης Τούμπλης
Μέλη της Δημοτικής Κίνησης ΣΠΑΡΤΗ-Ανοχύρωτη Πόλη»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος