Το «Λακωνικό Ημερολόγιο» ταξιδεύει στον «τόπο» του τη Μάνη

 Στο ξενοδοχείο “Porto Vitilo” η παρουσίαση της φετινής έκδοσης

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 21:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Λακωνικό Ημερολόγιο» ταξιδεύει στον «τόπο» του τη Μάνη

Το «Λακωνικό Ημερολόγιο 2018», που φέτος είναι αφιερωμένο στη Μάνη, παρουσιάζουν οι εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή» και η εφημερίδα «Λακωνικός Τύπος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 8:30΄ μμ στο ξενοδοχείο “Porto Vitilo” στο Καραβοστάσι Οιτύλου.

Ιστορία, μνημεία, λαογραφία, χαρτογραφία, περιηγήσεις, χλωρίδα, ορειβασία, ποίηση και λογοτεχνία συνθέτουν τις σελίδες του «Λακωνικού Ημερολογίου» που αποτελεί έναν «ύμνο»  στον πολιτισμό, την παράδοση και τη λαογραφία της Μάνης.

Ομιλητές στην ημερίδα-αφιερώμα στη Μάνη θα είναι οι:
- Μαρία Τσούλη, προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα «Νέα αρχαιολογικά δεδομένα για την περιοχή της Μάνης»
- Αντώνης Τάντουλος, ιατρός - ερευνητής, με θέμα «Χαρτογραφία της Μάνης»
  Τέλος, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Νίκου Φ. Αλευρά «Αντιλαλούνε τα βουνά!»

Το «Λακωνικό Ημερολόγιο 2018»
Στις 480 σελίδες του, το «Λακωνικό Ημερολόγιο», παρουσιάζει τη λακωνική και μεσσηνιακή Μάνη. Συνεργάστηκαν ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κοινωνιολόγοι, συλλέκτες, μελετητές, περιβαλλοντολόγοι, ποιητές, με έναν κοινό παρονομαστή: Την αγάπη γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, τη Μάνη.
Περιλαμβάνονται:
- Η ιστορία της Χερσονήσου του Ταινάρου από τους παλαιολιθικούς χρόνους, την αρχαιότητα και τους βυζαντινούς χρόνους, από την Επανάσταση του 1821 έως και σήμερα.
-  Τα μοναστήρια και οι ναοί, τα κάστρα, οι πύργοι, τα μουσεία, οι φάροι, οι αλυκές.
-  Λαογραφία, οικονομία, ιατρική.
-  Η αρχιτεκτονική, η μουσική, τα μεταλλεία, η χλωρίδα, τα σπήλαια, οι περιοχές Natura, οι πεζοπορικές διαδρομές.
- Μια αναλυτική παρουσίαση της χαρτογραφικής ιστορίας της περιοχής από σπάνιους χάρτες.
-  Επίσης μελέτες για τα μοιρολόγια, αλλά και τα τραγούδια της, καθώς και κείμενα για τη λογοτεχνία, την ποίηση, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα