Ομιλία Απ. Πιερρή την Παρασκευή στη Σπάρτη

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

«Από την Κάθοδο των Δωριέων μέχρι την Μακεδονική Κυριαρχία»

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 16:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομιλία Απ. Πιερρή την Παρασκευή στη Σπάρτη

Ομιλία με θέμα «Η Μορφή της Ελληνικής Ιστορίας από την Κάθοδο των Δωριέων μέχρι την Μακεδονική Κυριαρχία (1104 – 338/335 π.Χ.)», στο πλαίσιο του φετινού κύκλου ομιλιών «Η παρακμή της Σπάρτης και το Φθινόπωρο του Κλασσικού  Ελληνισμού (4ος – 1ος αιώνας π. Χ.)» θα πραγματοποιήσει στη Σπάρτη ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, κ. Απόστολος Λ. Πιερρής.

«Θα μελετήσουμε την δομή της εσωτερικής ανάπτυξης του Ελληνισμού, ανεπηρέαστος καθώς έμεινε ουσιαστικά κατά το στάδιο της αυτοδιαμόρφωσής του από εξωτερικές επιδράσεις. Αλλά επίσης θα δούμε τον χαρακτήρα της Ελληνικής παρέμβασης στην παγκόσμιο ιστορία. Και θα απαντήσουμε, εφόσον κατακτήσουμε την ορθή θεώρηση τόσο της Μορφής της καθολικής ιστορίας όσο και της Μορφής της Ελληνικής ιστορίας για το ίδιο διάστημα, στο θεμελιώδες ερώτημα γιατί η Μεταλλική εποχή δεν κατέληξε στην ολοκλήρωση του ανθρώπινου συστήματος (του πολιτισμένου Κόσμου), ενώ η πρώτη χιλιετία προ Χριστού κατέληξε στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» αναφέρει σχετικά ο κ. Πιερρής.

Η συνάντηση και ομιλία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7/12 και ώρα 8:30΄ το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 97).

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ μετά το πέρας της ομιλίας θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος