Μπουλούμπαση: «Με τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη Καστορείου ξεκινούμε ένα όμορφο ταξίδι»

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 17:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπουλούμπαση: «Με τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη Καστορείου ξεκινούμε ένα όμορφο ταξίδι»

Ο πρώτος όροφος του ανακαινισμένου πολιτιστικού κέντρου Π. Μπακή στο Καστόρι, φιλοξενεί την ολοκαίνουρια  δημοτική βιβλιοθήκη μας. Σε ένα χώρο φωτεινό, που βρίσκεται στην καρδιά του χωριού μας, βρήκαν τη θέση τους βιβλία παλιά και νεώτερα, της παλιάς κοινοτικής βιβλιοθήκης του χωριού, θύμα των αναπροσαρμογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα τους, κλασσικά μυθιστορήματα που σημάδεψαν τα παιδικά και νεανικά μας χρόνια,  ποιητικές συλλογές, άπαντα αρχαίων συγγραφέων και νεώτερων ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, και σημαντικά ιστορικά πονήματα και ντοκουμέντα, δίπλα σε αξιόλογα σχολικά βοηθήματα, δώρα των πρώτων φοιτητών του χωριού μας προς τους μικρότερους μαθητές που ονειρευόντουσαν να σπουδάσουν.

Συνήθως μια βιβλιοθήκη θεωρείται τόπος περίκλειστος, προορισμένος για χρήση από τους «ειδήμονες», κάτι μάλλον ξένο προς μια μικρή αγροτική κοινωνία σαν τη δική μας. Όμως το βιβλίο δεν είναι, δεν πρέπει να είναι φετίχ και προνόμιο των λίγων, αλλά ένα παράθυρο στον κόσμο για όλους, και περισσότερο για τα παιδιά. Αυτή η –προσωρινά- μικρή βιβλιοθήκη μας, θέλουμε να γίνει ένας τόπος συνάντησης της τοπικής μας κοινωνίας με τη γνώση, με τις ιδέες και τον πολιτισμό. Θέλουμε να μας βοηθήσει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να αναπτύξουμε τη φαντασία μας και να έρθουμε σε επαφή με πρωτοπόρες κινήσεις και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Ελπίζοντας στην στήριξη και την αγάπη όσων συμφωνούν με τους στόχους μας, θα δουλέψουμε συλλογικά, σε συνεργασία με το σχολείο, τους τοπικούς και όχι μόνο, συλλόγους και φορείς, και βέβαια με την Βιβλιοθήκη Σπάρτης που από την πρώτη στιγμή μας έδωσε κάθε είδους βοήθεια.

Από σήμερα 1/12/2018 ξεκινούμε ένα όμορφο ταξίδι, βαθειά πεισμένοι ότι η Γνώση είναι Δύναμη, και ότι το διάβασμα και η καλλιέργεια του νου είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να υπάρξουμε σαν ώριμοι και συνειδητοί πολίτες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο και αγάπη για τη ζωή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρώτους μας δωρητές, και σε όσες και όσους θέλουν να συνεισφέρουν με δωρεές, εθελοντική εργασία, ιδέες και προτάσεις σε αυτή την ελπιδοφόρα διαδρομή!
 

Για την Επιτροπή Διαχείρισης της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστορείου
Άβα Μπουλούμπαση, αρχιτέκτων μηχανικός


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος