«Το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας» αποκαλύπτεται στη Σπάρτη

Εκδήλωση με ομιλητή τον Αθ. Στρίκο

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 16:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας» αποκαλύπτεται στη Σπάρτη

Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμός  Σπάρτης  διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας-(με ετυμολογική αναφορά)», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μμ στο Σαϊνοπούλειο  Πολιτιστικό Κέντρο Σπάρτης (κάτωθεν Cinema Center). Ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Στρίκος, τέως αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ερευνητής, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον  θέμα, αφού ο εκλεκτός ομιλητής θα  παρουσιάσει με τεκμηριωμένο τρόπο τη σχέση που έχουν οι διάφορες γορτυνιακές λέξεις κι εκφράσεις με την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά των εκδηλώσεων του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης με γορτυνιακά θέματα όπως «Τα γορτυνιακά τοπωνύμια»-Γιάννης Λαμπρινάκος, «Γορτύνιοι Πετρομάστορες στη Λακωνία»-Γιώργος Γιαξόγλου, «Γορτυνιακές Παραδόσεις»-Βαγγέλης Μητράκος.

Καλούνται όλα τα μέλη του συνδέσμου, όλοι οι Σπαρτιάτες γορτυνιακής καταγωγής, όλοι οι φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου και της Γορτυνίας, να παραστούν σε αυτή την εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα