Εξώδικο στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα ακίνητα του Υπερταμείου

Στη λίστα περιλαμβάνονται και χώροι της Σπάρτης σύμφωνα με αρχαιολόγους

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2019 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξώδικο στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα ακίνητα του Υπερταμείου

Στην κατάθεση εξωδίκου προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά προχώρησε -από κοινού με τα 16 πρωτοβάθμια σωματεία–μέλη της- η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πλήρης κατάλογος των μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο. Μεταξύ των 16 συλλόγων που συνυπογράφουν το εξώδικο βρίσκεται και ο Ενιαίος Σύλλογος Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στη λίστα βρίσκονται και οι παρακάτω χώροι της Σπάρτης: Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Σπάρτης, Εργοστάσιο «Χυμοφίξ», Δικαστικό Μέγαρο, Ρωμαϊκή Έπαυλη, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Σπάρτης (Αρχ. Θέατρο, ναός Χαλκοίκου Αθηνάς, Βασιλική του Οσίου Νίκωνα), Λόφος Ξενία (ξενοδοχείο Ξενία και διάσπαρτες αρχαιότητες στον λόφο) και Τάφος Λεωνίδα.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο αναφέρονται τα εξής: «Με το εξώδικο ζητάμε να μας δοθεί εδώ και τώρα ο πλήρης κατάλογος των 2.400 περίπου Μνημείων, Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Έναν κατάλογο που παρ’ όλες τις έως τώρα διαβεβαιώσεις δεν μας έχει δοθεί, γεγονός που από μόνο του δείχνει την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει. Τονίζουμε εξάλλου πως η μη παράδοση του καταλόγου ήταν ο λόγος που η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., με διαπαραταξιακή απόφαση, αποχώρησε από την πρόσφατη συνάντηση με το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΠΟ-Α.

Πλέον δεν δεχόμαστε καμία άλλη υπεκφυγή και αναβολή παράδοσης του καταλόγου και κυρίως δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός. Άλλωστε η επίκληση έωλων διαβεβαιώσεων περί νομοθετικής κατοχύρωσης των Μνημείων και των Αρχαιολογικών χώρων φάνηκε ξεκάθαρα και από την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε το υπερταμείο ενώπιον του ΣτΕ κατά την εκδίκαση της προσφυγής του Σ.Ε.Α.».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti