Σεργιάνισαν από το Ξηροκάμπι στην χορευτική παράδοση της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 16:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σεργιάνισαν από το Ξηροκάμπι στην χορευτική παράδοση της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι στην Ελλάδα, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Ηπειρώτη καλλιτέχνη Ν. Φιλιππίδη, βίωσαν το βράδυ της Κυριακής (9/6), οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Λακωνίας, καθώς και οι γονείς τους που γέμισαν το αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου.

Οι μαθητές χόρεψαν τραγούδια που ακούγονται από την Θράκη ως την Μάνη, φορώντας τις ανάλογες ενδυμασίες και οι συνδιοργανωτές -το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης- είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι για το  χορευτικό αντάμωμα στο οποίο συμμετείχαν το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου και το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου με δύο τμήματα, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους δάσκαλους χορού – γυμναστές κκ Ν. Βασιλάκο, Β. Ανδρώνη, Κ. Τσαμπού και Β. Βορβή.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο οποίος απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ν. Φιλιππίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό και την παραδοσιακή μουσική, καθώς και οι αντιδήμαρχοι κκ Γιώργος Κονίδης και Γιάννης Μαντζουράνης, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων κ.α.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου  Ξηροκαμπίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, επιχειρήσεις του νομού, καθώς και αρκετοί εθελοντές.

Όλοι μαζί, αφού χόρεψαν ως αργά, ανανέωσαν του ραντεβού τους για του χρόνου…

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti