Διήμερο δράσεων για παιδιά στη Βαμβακού

Στις 6 & 7 Μαΐου

Παρασκευή, 03 Μάιος 2024 13:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο δράσεων για παιδιά στη Βαμβακού

Γεμάτο δράσεις είναι το πρόγραμμα της Vamvakou Revival, προκειμένου οι μικροί φίλοι να διασκεδάσουν και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών τους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (6/5) θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Σκάει, σκάει το αβγό» στο σχολείο της Βαμβακούς και ώρα 12:00 μμ.

Τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών θα δουν από κοντά το διασημότερο ξυπνητήρι στον κόσμο, τον κόκορα με το ψηλό λοφίο. Μάλιστα, θα επισκεφθούν το βασίλειό του σε κάποια αυλή του χωριού, ενώ θα γνωρίσουν και τους υπόλοιπους φίλους του, τις κοτούλες και τα κοτοπουλάκια. Βέβαια, αν είναι η τυχερή τους ημέρα ίσως και να ξετρυπώσουν κανένα αβγό στο κοτέτσι.

Την επόμενη ημέρα, την Τρίτη (6/5), τα παιδιά θα γίνουν «Οι μικροί εξερευνητές της φύσης». Η δράση θα διεξαχθεί στο σχολείο του χωριού και ώρα 12:00 μμ.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη φύση μέσα από τις αισθήσεις τους. Θα ανακαλύψουν τα χρώματα της Άνοιξης γύρω τους, να έρθουν σε επαφή με τους φυσικούς ήχους, να γνωρίσουν την καλλιτεχνική πλευρά της φύσης και, αντλώντας έμπνευση από αυτή, να γίνουν και οι ίδιοι καλλιτέχνες.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολυαισθητηριακού παιχνιδιού και εξερεύνησης που ως στόχο έχει την αισθητηριακή διέγερση, την ανάπτυξη της παρατηρητικότητας, την ενδυνάμωση της σχέσης γονέα – παιδιού και φυσικά τη διασκέδαση. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπατο στη φύση γι’ αυτό ο ρουχισμός προτείνεται να είναι άνετος και κατάλληλος για βόλτα στην ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε δράση ανέρχεται στα 15 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2731076233 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η τιμή της εισόδου για κάθε εργαστήριο είναι 5 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti