Οι "Λάκαινες" τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση στο Δημαρχείο της Καλλιθέας διοργάνωσε, την Κυριακή 11/3, η Διεθνής Ένωση Γυναικών Λακωνίας οι «Λάκαινες», στο πλαίσιο του εορτασμού...
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι "Λάκαινες" τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας
Εκδήλωση στο Δημαρχείο της Καλλιθέας διοργάνωσε, την Κυριακή 11/3, η Διεθνής Ένωση Γυναικών Λακωνίας οι «Λάκαινες», στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας.
Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε, απευθύνοντας χαιρετισμό, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μουσταφέλλου, ενώ στη συνέχεια, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου ανέλυσε το θέμα «Γιατί η γυναίκα;».
Το περιεχόμενο της ομιλίας της, καθώς και η γλαφυρότητα της παρουσίασής της, καταγοήτευσε το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ζήτησε την επανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Το βιογραφικό και το έργο της κ. Σπυροπούλου, η οποία πρόσφατα έχει εκδώσει βιβλίο με τον τίτλο «Γιατί η γυναίκα;», παρουσίασε η κ. Νίνα Γιαννικάκου.
Στην επετειακή αυτή εκδήλωση και μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, επιλέχθηκε να βραβευτεί για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, για την προσφορά της στους λάκωνες, στους ομογενείς και γενικά στον άνθρωπο και στο πολιτισμό, μια σημαντική προσωπικότητα της Λακωνίας και ιδρυτικό μέλος των Λακαινών, η κ. Δώρα Θεοφιλοπούλου.
Τη ζωή και το έργο της παρουσίασε η κ. Νίκη Τριήρης-Παπαγεωργίου, η οποία και της προσέφερε τιμητικό δίπλωμα εκ μέρους της Ενώσεως, ενώ για το έργο της μίλησε και ο γνωστός συγγραφέας-δημοσιογράφος κ. Τίτος Αθανασιάδης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η πρόεδρος το Συλλόγου πρόσφερε στις κ.κ. Σπυροπούλου και Θεοφιλοπούλου ως αναμνηστικά την Λάκαινα Φαινομοιρίδα, σήμα των λακαινών, που φιλοτέχνησε η επίσης λάκαινα καλλιτέχνης χειροποίητου εικαστικού κοσμήματος κ. Σοφία Παυλάκου.
Παράλληλα, η κ. Μουσταφέλλου ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση την αναπληρώτρια δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΕΝΕΟΝ κ. Βάσω Μαργαρίτη, το δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, καθώς και τους εκπροσώπους Συλλόγων και άλλων Φορέων, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στις κυρίες του ΔΣ του Συλλόγου για τα νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν στους παρευρισκομένους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti