Με Μανώλη Μητσιά συνεχίζονται τα «Παλαιολόγεια 2012»

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Κωνσταντίνου Παλαιλόγου
Τρίτη, 29 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με Μανώλη Μητσιά συνεχίζονται τα «Παλαιολόγεια 2012»
Κορυφώθηκαν την Τρίτη 29/5, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο των Παλαιολογείων 2012. Ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας κ. Ευσταθίου, τελέστηκε θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην ΤΚ Μυστρά, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης κ. Πολυτίμη Αλεξανδρίδη-Πολυχρονάκου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, αιώνιο πρότυπο θυσίας».
Στη συνέχεια, επίσημοι και κοινό μετέβησαν στο χώρο του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο νέο Μυστρά, όπου τελέστηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον διοικητή του ΚΕΕΜ, ταξίαρχο Αθανάσιο Σαπουντζή, τον περιφερειάρχη Πελ/σου κ. Πέτρο Τατούλη, καθώς και τους βουλευτές του νομού κκ Αθανάσιο Δαβάκη και Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.
Η αυλαία των Παλαιολογείων άνοιξε την περασμένη Παρασκευή 18/5, στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, με την θεατροποιημένη εκπαιδευτική δράση «Ο Μυστράς μέσα από τα παιχνίδια». Η δράση που στέφθηκε με επιτυχία, απευθυνόταν σε παιδιά Ε Δημοτικού, τα οποία είχαν διδαχθεί Βυζαντινή ιστορία.
Με μεγάλη όμως επιτυχία διεξήχθησαν και τα αθλητικά δρώμενα, στο πλαίσιο των Παλαιολογείων. Ο Παλαιολόγειος δρόμος, που έλαβε χώρα για 6η συνεχή χρονιά, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 100 περίπου αθλητών. Η απόσταση του ημιμαραθωνίου φέτος αυξήθηκε στα 21 χλμ, προκειμένου ο αγώνας να εγγραφεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους αθλητές. Μετά από μια δύσκολη πορεία, το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο Σταύρος Σταυρόπουλος με χρόνο 1.22.03, καταχειροκροτούμενος από κατοίκους και επισκέπτες της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά.
Αυξημένη όμως σε σχέση με πέρυσι ήταν και η συμμετοχή στους πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής αεροβόλων όπλων «Παλαιολόγεια 2012» και στους αγώνες τοξοβολίας, με τους αθλητές ηλικίας 8 έως 16 ετών να δίνουν βροντερό «παρών».
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Σαββέριας Μαριολά, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti