Μεγάλη μουσική βραδιά στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Ο Στ. Ξαρχάκος διευθύνει την ΚΟΕΜ με ερμηνείες των Χαρούλη-Μποφίλιου Μεγάλοι έλληνες συνθέτες και ποιητές συναντώνται την Παρασκευή 22 Ιουλίου...
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη μουσική βραδιά στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Ο Στ. Ξαρχάκος διευθύνει την ΚΟΕΜ με ερμηνείες των Χαρούλη-Μποφίλιου
Μεγάλοι έλληνες συνθέτες και ποιητές συναντώνται την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο, σε μια μοναδική συναυλία που θα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες συνθέτες, με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι και του Σταύρου Ξαρχάκου δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών (Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά) θα χαρίσουν μια βραδιά «μυσταγωγίας» σε όλους εκείνους που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία.

Μαζί με το Στ. Ξαρχάκο και τη δωδεκαμελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, το μοναδικό κρατικό ορχηστρικό σύνολο στην Ελλάδα, που περικλείει στο ρεπερτόριό του αποκλειστικά την ελληνική παράδοση στο σύνολό της, θα βρίσκονται για πρώτη φορά δύο νέοι καλλιτέχνες.

Πρόκειται για τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη νεαρή ερμηνεύτρια, που τόσο έχει συζητηθεί τα τελευταία χρόνια για την ξεχωριστή δύναμη, το πάθος και τη συγκίνηση των ερμηνειών της και το Γιάννη Χαρούλη, που, έχοντας ως κληρονομιά τους ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κρήτης, χαράσσει το δικό του δρόμο στο τραγούδι, υπακούοντας στο ένστικτό του.

Το ρεπερτόριο είναι ό,τι πιο στέρεο και διαχρονικό έχει να παρουσιάσει τα τελευταία σαράντα χρόνια το ελληνικό τραγούδι. Ο Στ. Ξαρχάκος, έχοντας διατηρήσει -παρά τις μετρημένες εμφανίσεις του- μια θερμή σχέση με το κοινό, στη συναυλία του αυτή επιλέγει τραγούδια που επί της ουσίας έχουν εξαφανιστεί από το ραδιόφωνο και τα ντύνει με σύγχρονο μουσικό ένδυμα.
Εξάλλου, οι φωνές Χαρούλης και Μποφίλιου τραβούν ένα κοινό που δεν έχει προλάβει να τα ζήσει και ο ίδιος ο συνθέτης διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής νευρώδης και παθιασμένος όπως πάντα…
Η βραδιά ξεκινά στις 9.30΄ το βράδυ, ενώ την εκδήλωση προλογίζει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 15 και 12 ευρώ το μαθητικό, ενώ για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος 27310-82470 και 28878.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti