Εκπαιδευτικές δράσεις από την 5η ΕΒΑ

Δύο εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες πραγματοποίησε η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου και στην...
Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δύο εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες πραγματοποίησε η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου και στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Μουσείου στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18/5.

Η πρώτη, με τίτλο «Ένα παραμύθι στο Μυστρά», υλοποιήθηκε από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδας Λακωνίας. Τα μέλη της ΕΘΟΛ, αντλώντας στοιχεία μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου Μυστρά, δημιούργησαν ένα παραμύθι με τίτλο «Τα πασουμάκια της αρχοντοπούλας» και το αφηγήθηκαν με τη συνοδεία μουσικής σε μαθητικές ομάδες που επισκέφτηκαν το χώρο.

Στη δράση συμμετείχαν οι κ.κ Κυριακή Κακαλέτρη, Πέπη Γαβαλά, Ελένη Ζερβέα και Πάνος Παναγόπουλος, ενώ την αφήγηση συνόδευσαν οι μουσικοί κ.κ Κώστας Φραγκής και Νίκος Βαρναβέλιας.

Η δεύτερη δραστηριότητα, με τίτλο «Συντηρώ και μαθαίνω», απευθυνόταν σε ενήλικες και πραγματοποιήθηκε από την συντηρήτρια έργων τέχνης της Εφορείας κ. Γεωργία Γεωργοπούλου. Στο πρόγραμμα παρουσιάστηκε το βιβλίο ως αντικείμενο πολιτιστικής μνήμης κάθε μουσείου, ενώ έγινε αναφορά τόσο στην ιστορία και την κατασκευή του, όσο και στις φθορές αλλά και τις ασθένειες που το απειλούν. Η συντήρηση και η καλή διατήρηση των βιβλίων, αποτέλεσε το βασικό κορμό της ομιλίας αυτής, καθώς επίσης και τα μέτρα πρόληψης που είναι απαραίτητα για τη διάσωσή τους.

Τις δράσεις παρακολούθησαν τάξεις του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, το Δημοτικό Σχολείο Κεφαλά, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Παιδικό Εργαστήρι» και ομάδες επισκεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti