Δωρεά προϊόντων στη σχολή Ναυπλίου από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας

Mayfair_Club
Ξεχωριστή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου τη Δευτέρα 11/4. Η ιστορική αυτή σχολή,...
Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεά προϊόντων στη σχολή Ναυπλίου από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας

Ξεχωριστή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου τη Δευτέρα 11/4. Η ιστορική αυτή σχολή, που εδώ και 40 χρόνια στελεχώνει τον κλάδο του τουρισμού, φέτος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα βιωσιμότητας.

Τα μέλη του ινστιτούτου γαστρονομίας Λακωνίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία και με την ευγενική προσφορά των λακώνων παραγωγών, συγκέντρωσαν προϊόντα τα οποία και δώρισαν συμβολικά στη σχολή. Τα συγκεντρωθέντα λακωνικά προϊόντα αναμένεται να βοηθήσουν στη σίτιση αλλά και στην εκπαίδευση των σπουδαστών, αφού η διαχείριση της εστίασης αποτελεί μέρος της επαγγελματικής τους εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ινστιτούτου κ. Ρουμπάκος παρουσίασε τα προϊόντα και τις χορηγούς εταιρείες και ανέπτυξε το θέμα της στήριξης της ελληνικής γαστρονομίας.

Στη συνέχεια ο βιοκαλλιεργητής Νίκος Παπαδάκος, μέλος του ινστιτούτου μίλησε για το ελαιόλαδο, τις κατηγορίες του, αλλά και τη διατροφική του υπεροχή σε σχέση με άλλα λιπαρά, ενώ ο οινοπαραγωγός Νίκος Θεοδωρακάκος, εστιάζοντας φυσικά στο κρασί, παρουσίασε όχι μονάχα την αλυσίδα παραγωγής του αλλά αποκάλυψε μύθους, αλήθειες και πολλά «μυστικά» του κρασιού.    

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμάγειρας, Νίκος Σαράντος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την ιδιαίτερη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού.

Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία της καμπάνιας του ινστιτούτο «Στην Ελλάδα όταν λέμε λάδι εννοούμε ελαιόλαδο».

Τα προϊόντα που προσφέρθηκαν στη σχολή ήταν: το  Βιολογικό λάδι «Λίθος» του Νίκου Παπαδάκου, κρασιά του «Κτήματος Θεοδωρακάκου», ζυμαρικά «Αδαμαντίνα», κοτόπουλα «Bio Greco», χυμοί «λακωνία» και μέλι από το εργαστήριο «Λιναρδάκη».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος