Εκδρομή στη Παναγιά τη Λαγκαδιώτισσα

Mayfair_Club
Το Παρόρι Λακωνίας και η σπηλαιοεκκλησιά της Παναγιάς της Λαγκαδιώτισσας θα αποτελέσουν φέτος τον προορισμό της ετήσιας εκδρομής που διοργανώνει...
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδρομή στη Παναγιά τη Λαγκαδιώτισσα

Το Παρόρι Λακωνίας και η σπηλαιοεκκλησιά της Παναγιάς της Λαγκαδιώτισσας θα αποτελέσουν φέτος τον προορισμό της ετήσιας εκδρομής που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 16/4 η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» από τη Μεσσήνη.

Η ιστορική σπηλαιοεκκλησιά του 12ου αιώνα βρίσκεται «προστατευμένη» στην αγκαλιά του Ταϋγέτου περιτριγυρισμένη από την άγρια ομορφιά της πέτρας και του νερού. Απέχει είκοσι λεπτά πεζοπορίας από το Παρόρι και η διαδρομή είναι εντυπωσιακή με μερικά σημεία να θυμίζουν έντονα τα Μετέωρα. Η ιστορία έχει καταγράψει πως την ίδια διαδρομή από το Παρόρι στη Παναγιά τη Λαγκαδιώτισσα διέσχισε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος την ημέρα της αναχώρησης του για το ιστορικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη το 1449, προκειμένου να λειτουργηθεί στη σπηλαιοεκκλησιά και να πάρει δύναμη για το μεγάλο ταξίδι.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο έχει αναρτηθεί από τους διοργανωτές της εκδρομής στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.gotoparori.blogspot.com. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 6945 568387 με τον διευθυντή της σχολής Γιάννη Λάσκαρη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος