Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο Κάστρο του Γερακίου

Με αφορμή παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την εικόνα που εμφανίζει ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου...
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο Κάστρο του Γερακίου

Με αφορμή παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την εικόνα που εμφανίζει ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Γερακίου («ΛΤ» 17/2), η προϊσταμένη της 5ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγος Α΄, κ. Καλλιόπη Διαμαντή γνωστοποιεί πως οι διαδικασίες ανάδειξης του μνημείου πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντή τονίζει πως η μελέτη «Οργάνωση, βελτίωση της επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Χώρου Γερακίου και Συντήρηση μνημείων», που εκπόνησε η 5η ΕΒΑ με στόχο την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των αυθεντικών στοιχείων του οικισμού του Γερακίου, καθώς και τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων για την υποδοχή επισκεπτών, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να οργανωθεί και να γίνει λειτουργικός, έχει εγκριθεί με την υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/ 52709/2486/1-6-2010 Υπουργική Απόφαση.

Επιπροσθέτως,  σημειώνει:
«Το προς υλοποίηση έργο, συνολικού Προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-13» (Άξονας Προτεραιότητας 08: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», κωδ. Προτεραιότητας 58: «Προστασία και διατήρηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς») με την υπ. αριθμ. πρωτ. 5736/14-12-2010 απόφαση ένταξης πράξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έχουν οριστεί υπόλογος και επιβλέποντες.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα παραπάνω οι διαδικασίες έχουν ήδη προωθηθεί, ώστε το εν λόγω έργο, το οποίο αναμένεται να τονώσει ουσιαστικά τη ζωή της περιοχής, τόσο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του, όσο και μετά την ολοκλήρωση του, να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti