50 χρόνια καρναβαλιού

Οκτώ χιλιάδες πολίτες βούλιαξαν τις Κροκεές
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
50 χρόνια καρναβαλιού

Τεράστια ήταν η επιτυχία που σημείωσαν φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα 50α γενέθλια του Καρναβαλιού Κροκεών, το οποίο ξεπέρασε το σκόπελο των οικονομικών δυσκολιών και χάρισε το κέφι χάρη στον εθελοντισμό.

Η κινητοποίηση των κροκεατών έφερε πέραν του αναμενομένου ένα καλό αποτέλεσμα, σκορπίζοντας χαρά και γέλιο στους 8.000 πολίτες που παραβρέθηκαν στις Κροκεές.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ως Πάγκαλος, άνοιξε τις εκδηλώσεις του 50ου Καρναβαλιού μαζί με την περίφημη “Μάσκα”, σύμβολο των Κροκεών.

Εικοσιπέντε άρματα «επαγγελματικής κατασκευής» από ερασιτέχνες κατασκευαστές και τετρακόσια άτομα σε πεζά γκρουπ ξαναέφεραν το Καρναβάλι Κροκεών στην δεσπόζουσα θέση που κατέχει, ως το πρώτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Καρναβάλι Κροκεών ήταν γροθιά στην οικονομική κρίση και καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική, τους πολιτικούς και το ΔΝΤ, ενώ αποτέλεσε για πολλούς ένα ευχάριστο διάλλειμα στην θολή και αβέβαιη πραγματικότητα.

Με το παράδειγμα των Κροκεών, ο Δήμος Ευρώτα μπορεί δίκαια να υπερηφανεύεται ότι όταν οι κοινωνίες ενεργοποιούνται μπορούν να καταφέρουν πολλά.
(φωτό: leimonitis.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti