Έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρόης Χρόνη

Πρόσωπον προς πρόσωπον με τη λάκαινα δημιουργό
Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρόης Χρόνη

Εγκαινιάζεται στις 7.30΄ το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 3/3 η έκθεση ζωγραφικής της σπαρτιάτισσας καλλιτέχνιδος κ. Καλλιρόης Χρόνη με τίτλο «Πρόσωπον προς πρόσωπον».

Η έκθεση θα λειτουργεί στη γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι έως τις 29 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3.30΄ το μεσημέρι και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 5.30΄ το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ

Στη τέταρτη ατομική της έκθεση η κ. Χρόνη παρουσιάζει θέματα που προσεγγίζουν τον προσωπικό της μύθο μέσα από μια ιδιότυπη ερμηνεία της μνήμης, όπου σε πρωταρχική θέση παραμένει το ανθρώπινο στοιχείο.

Στην έκθεση «Πρόσωπον προς πρόσωπον» είναι παρόντα η αναγνωρίσιμη γραφή της δημιουργού και στοιχεία της μορφοπλασίας τη,ς όπως τα μουσικά όργανα και τα οικόσιτα ζώα. Σε αυτούς τους πίνακες ο έως τώρα ιδιωτικός χώρος των έργων της καθίσταται δημόσιος, αφού το μεγαλύτερο μέρος της «αφήγησης» διαδραματίζεται στη φύση.

Η εικαστική της ομιλία είναι σύγχρονη αλλά με τα μέσα της παράδοσης. Προετοιμασία του καμβά, σκόνες, προπλασμοί, φώτα, φωτισμοί αποτελούν το δικό της λεξιλόγιο, ακριβώς όπως και το λεξιλόγιο ενός βυζαντινού αγιογράφου. Οι μορφές της κατάγονται από την «εποχή του ύπνου και της αγρύπνιας» της Μελισσάνθης και επιζητούν να προσεγγίσουν την ανθρώπινη τάξη με το δικό τους τραγούδι.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.skoufagallery.gr.

Βιογραφικό
Η κ. Χρόνη γεννήθηκε το 1957 στη Σπάρτη. Μετά το πέρας των σπουδών της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1982 έως το 1987, με δάσκαλο το Δημήτρη Μυταρά, Ψηφιδωτό το Γιάννη Κολέφα και Ιστορία Τέχνης τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Τρείς ατομικές εκθέσεις έχει στο καταστατικό της η κ. Χρόνη, με την πρώτη το 1993 στη γκαλερί «Ζαλοκώστα 7» στην Αθήνα, τη δεύτερη το 1997 στη γκαλερί «Έψιλον» στη Θεσσαλονίκη και την τρίτη το 2002 πάλι στη γκαλερί «Ζαλοκώστα 7» στην πρωτεύουσα. Επίσης, η δημιουργός έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, όπως επίσης σε παραστάσεις και συναυλίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti