Έκθεση ζωγραφικής της Χ. Κανελλακοπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Την έκθεση της ζωγράφου Χριστιάνας Κανελλακοπούλου θα φιλοξενήσει από την προσεχή Τρίτη 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου η Δημόσια Κεντρική...
Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκθεση ζωγραφικής της Χ. Κανελλακοπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Την έκθεση της ζωγράφου Χριστιάνας Κανελλακοπούλου θα φιλοξενήσει από την προσεχή Τρίτη 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Η Χ. Κανελλακοπούλου γεννήθηκε και έζησε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της στην Καλαμάτα, σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία και τώρα ζει και εργάζεται στον Μυστρά. Η έκθεση της είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που μόνες βαδίζουν κόντρα στους ανέμους, αγέρωχες, φωτεινές σαν ήλιοι.

Η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη γράφει για το έργο της ζωγράφου:
«Οι προσωπογραφίες της Χ. Κανελλακοπούλου μοιάζουν ποικίλες εκδοχές της Δήμητρας-Περσεφόνης, πρόσωπα στο “αλώνι της Εκάτης”, πολλαπλές αναζητήσεις ενός προτύπου στο σύγχρονο κόσμο. Αν και παραστατική, πρόκειται για μια εννοιολογική ζωγραφική, αφού η παράσταση λειτουργεί ως διατύπωση μιας βαθιάς φιλοσοφικής θεώρησης του κόσμου της ζωγράφου και μιας εκ βαθέων εξομολόγησης, τέτοιας που μόνο με το χρώμα μπορεί να διατυπώσει».

Η ίδια η ζωγράφος έχει αφιερώσει την ζωή της στην ομορφιά και γράφει:
«Στους καιρούς μας, όπου η αρνητικότητα κυριαρχεί, αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε τον λόγο, προσευχή και την γραφή μας αναζήτηση της ψυχής μας. Ελπίζω η έκθεσή μου να βάλει ένα μικρό πετραδάκι σ’ αυτή την αναζήτησή μας».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης στα τηλέφωνα 27310-26853 και 21180.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti