ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ!

Την διάσημη ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας θα χορέψουν τα επίσης διάσημα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, στις 5, 6...
Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ!

Την διάσημη ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας θα χορέψουν τα επίσης διάσημα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, στις 5, 6 & 7 Φεβρουαρίου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Με πρόεδρο την πολύ γνωστή κόρη της αείμνηστης Πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό (Grace Kelly), την Α.Β.Υ. Πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου, τα περίφημα μπαλέτα θα εμφανιστούν και πάλι στην χώρα μας μετά από διάστημα αρκετών χρόνων.  Θα παρουσιάσουν την αξέχαστη και αγαπημένη δημιουργία «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» σε μουσική Sergei Prokoviev, και χορογραφία ενός από τους μεγαλύτερους χορογράφους των ημερών μας, του Jean - Christophe Maillot ο οποίος είναι και διευθυντής των Μπαλέτων.

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, είναι μια από τις διασημότερες ομάδες μπαλέτου του 20ου αιώνα, με ευρεία γκάμα ρεπερτορίου. Έχουν συνεργαστεί όχι μόνο με τους μεγαλύτερους χορευτές του αιώνα, αλλά και τους επιφανέστερους μουσουργούς, σκηνογράφους και ποιητές, μεταξύ των οποίων οι συνθέτες Modest Mussorsgki και Igor Stravinsky.  Ιδρύθηκαν το 1909 από τον διάσημο ιμπρεσάριο και τεχνοκριτικό Sergei Pavlovich Diaghilev, με τους καλύτερους χορευτές των αυτοκρατορικών μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης (Ballets Mariinski) και της Μόσχας. Διέγραψαν μια διεθνή εντυπωσιακή πορεία έως το 1963. Η ανασύστασή τους έγινε το 1986, μετά από πρωτοβουλία της Α.Β.Y. της πριγκίπισσας Καρολίνας του Ανόβερου, σύμφωνα με επιθυμία της μητέρας της.

Το έτος 2009 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση τους, με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές της Ευρώπης. Οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής θα σηματοδοτήσουν το εορτασμό στην Ελλάδα, για την μοναδική αυτή επέτειο.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου,
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Διακεκριμένη Ζώνη 85€
A Ζώνη 65€
Β ζώνη 45€
Γ ζώνη 35€, 20€ (φοιτητικό),

Ειδική παράσταση για τους φίλους από την επαρχία και τις οικογένειες, θα δοθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 12.30΄ το μεσημέρι, με ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των €40, και φοιτητικό/παιδικό 25€.

Εισιτήρια: 210-7282333
www.megaron.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti