Συνέντευξη Παν. Φλώρου: «Η Σπάρτη έχει ανάγκη το ΚΕΕΜ...» (VIDEO)

Στα 5.700.000 ευρώ εκτιμάται η ετήσια οικονομική απώλεια για την πόλη από πιθανή κατάργηση του Κέντρου

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 11:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέντευξη Παν. Φλώρου: «Η Σπάρτη έχει ανάγκη το ΚΕΕΜ...» (VIDEO)

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, Παναγιώτης Φλώρος, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Ionian Channel για τη αναγκαιότητα συνέχισης  λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ), ενός οργανισμού που θεωρείται "κινητήριος" μοχλός και μείζονος σημασίας για τη βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου της πόλης και όχι μόνο.

Ο κ. Φλώρος προέβη σε ουσιαστικές και εύστοχες τοποθετήσεις, αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη που θα απολέσει η περιοχή, εφόσον κλείσει το ΚΕΕΜ ή τροποποιηθεί η λειτουργία του.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video του Τάκη Κούρου για το Ionian Channel



Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης:

«Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή την πρόθεσή σας για αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων που αποσκοπεί στην βελτίωση των  επιχειρησιακών  δυνατοτήτων τους και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους, θα θέλαμε να εξετάσετε σοβαρά πέρα από τα δημοσιονομικά δεδομένα τις κοινωνικές επιπτώσεις στον τόπο μας.

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης για 60 χρόνια έχει γίνει συμπλήρωμα αυτής της πόλης και του νομού γενικότερα προσφέροντας στην πόλη μας πέρα από την οικονομική υποστήριξη και την κουλτούρα που φέρνουν μαζί τους στελέχη και στρατιώτες.

Σε ένα παραμεθόριο νομό ουσιαστικά σε μικρή πόλη 17.000 κατοίκων δεν μπορούμε να  φανταστούμε ότι μπορούν να μας λείψουν νέοι άνθρωποι σε ένα γηρασμένο νομό.

Η πόλη μας αυτή τη στιγμή με το μεγάλο όνομα αλλά μικρή σε πληθυσμό προσπαθεί με την κατασκευή  νέου μουσείου να βελτιώσει την επισκεψιμότητά της.

Καταργώντας το ΚΕΕΜ από Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην πόλη μας ουσιαστικά γυρίζουμε πολύ πίσω. Πόσο μάλλον αν χάσουμε και την Νοσηλευτική Σχολή που και αυτό ψιθυρίζεται. Θα είναι για εμάς η απόλυτη καταστροφή σε όλα τα επίπεδα.

Στο ΚΕΕΜ αυτή την στιγμή το στελεχιακό δυναμικό του είναι 150 με 200 άτομα που μεταφράζονται σε οικογένειες οι οποίες  εξακτινώνουν τον πλουτισμό  και την κουλτούρα  τους σε όλες τις δραστηριότητες της πόλης. Σε οικονομική βάση 200.000 το μήνα, 2.400.000 το χρόνο θα λείψουν από την πόλη μας.

Πέρα από αυτό οι νεοσύλλεκτοι στρατεύσιμοι μαζί με τους επισκέπτες συγγενείς τους για τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους συμβάλλουν οικονομικά στην πόλη μας με το ποσό των 1.800.000 – 2.000.000 περίπου το χρόνο.

Τέλος για τις ανάγκες του στρατοπέδου (σίτιση – καθαριότητα – συντήρηση  κτλ) εισρέει στην πόλη μας το ποσό 1.500.000ευρώ. Ποσό που μοιράζονται περίπου 60 επιχειρήσεις οι οποίες κατά βάση προωθούν προϊόντα που παράγει ο νομός μας.

Προσθέτοντας τα παραπάνω ποσά το νούμερο που προκύπτει είναι περίπου 5.700.000 το χρόνο, ποσό που δηλώνει τις οικονομικές συνέπειες που θα επέλθουν στην πόλη μας αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωρίσουμε ότι  το στρατόπεδό μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας με πολύ καλές εγκαταστάσεις και στο θέμα της σίτισης  οργανωμένο έτσι που θα ζήλευαν 5άστερα ξενοδοχεία. Είναι ίσως το μοναδικό στρατόπεδο με τις σχολές Μαγείρων, Αρτοποιών και Οδηγών που προσφέρει εμπειρίες  για την πολιτική σταδιοδρομία των στρατεύσιμων.

Πόσο μάλλον σε μια χώρα που κατά βάση είναι τουριστική και οι περισσότεροι εξ αυτών θα στελεχώσουν αύριο επιχειρήσεις του είδους.

Κάτι άλλο που θα θέλαμε να σας επισημάνουμε είναι ότι το στελεχιακό δυναμικό είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο στην υποδοχή προσαρμογής των νεοσυλλέκτων  σε αντίθεση με τα προκεχωρημένα τάγματα λόγο παρουσίας παλιών στρατιωτών και στελεχιακού δυναμικού προσαρμοσμένου  σε άλλες ανάγκες.

Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν σας και με την δέοντα προσοχή τις ανησυχίες μας στην διαδικασία λήψης των όποιων αποφάσεών σας.

Υ.Σ Τις θέσεις μας αυτές συμμερίζονται οι Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης, το Επιμελητήριο Λακωνίας, όλοι οι Συλλογικοί Φορείς οι πολίτες της Σπάρτης και του νομού γενικότερα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti