Π. Νταλιάνης: «Το νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός του παιδιού» (VIDEO)

Η θέση του διευθυντή Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Νταλιάνης: «Το νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός του παιδιού» (VIDEO)

Για τις ημερομηνίες εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αλλά και την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής (νήπιο-προνήπιο) σε όλους τους δήμους της Λακωνίας, μίλησε στο Ionian channel, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης.

Σημαντική είναι η αναφορά του κ. Πέτρου Νταλιάνη στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, την οποία -όπως είπε- «οι γονείς πρέπει να προτιμούν και να εμπιστεύονται διότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι αξιόλογοι και μπορούν να διαχειριστούν ακόμα και τις περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών».

Πρόσθεσε ότι «η επιστημονική κατάρτιση μαζί με την εμπειρία που έχουν οι δημόσιοι λειτουργοί,  αλλά και με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας  και  των περιφερειακών διευθύνσεων μπορούν να εγγυηθούν την εκπαίδευση  των μαθητών».

Κλείνοντας, ο κ. Νταλιάνης απευθυνόμενος σε γονείς αναφέρει:

«Το Νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός του παιδιού και ιδιαίτερα στα παιδιά που φοιτούν και προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες και είναι ένα ισχυρό εργαλείο ισότητας και κοινωνικής προόδου που διαθέτουμε. Στο νηπιαγωγείο και σε ηλικία 4 ετών εντοπίζονται μαθησιακές δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές, άρα μας δίνετε η ευκαιρία να έχουμε πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά αυτά και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτές με ειδικούς νηπιαγωγούς οι οποίοι εργάζονται στα τμήματα ένταξης και τα ειδικά νηπιαγωγεία».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Π. Νταλιάνη στον Τ. Κούρο στο παρακάτω video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα