Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Αναβιώνουμε μια εποχή διωγμού…» (VIDEO)

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Τι είπε σε συνέντευξή του ο ποιμενάρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019 17:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Αναβιώνουμε μια εποχή διωγμού…» (VIDEO)

Για τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία, μίλησε σε συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος

«Χρειάζεται να έχουμε γενναιότητα για να μπορέσουμε να πατήσουμε πόδι και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών» είπε ο σεβασμιώτατος, ενώ τόνισε ότι «οι διωγμοί ανέδειξαν την Εκκλησία μας και την πίστη μας».

Μιλώντας, μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί επισήμανε: «Μη μας φοβίζει ότι είναι μια αποκαλυπτική εποχή και αυτή η εποχή βγάζει Αγίους, ομολογητάς και απολογητάς», καθώς «η Εκκλησία μας γεννήθηκε μέσα στο σπήλαιο, ανδρώθηκε στις κατακόμβες και ζημιώθηκε στα ανάκτορα».

Στη συνέντευξή του, ακόμα, αναφέρθηκε στα πνευματικά στηρίγματα των ορθοδόξων, στη  σημερινή οικογένεια, στις πρωτόγνωρες αλλαγές που βιώνουν ο κόσμος, ενώ απηύθυνε και ένα ιδιαίτερο μήνυμα με αφορμή τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης: «Να μη μείνουμε στα μνήματά μας».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω video

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος