ΕΚΛΟΓΕΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟI

του Κωνσταντίνου Δημητράντζου, συγγραφέα
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Για να γίνεις μέλος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το καταστατικό, χρειάζεται αίτηση. Για να ισχύει, πρέπει να προσυπογράψουν και βεβαιώσουν τα πολιτικά σου φρονήματα, δύο ήδη φακελωμένοι Νεοδημοκράτες. Στη συνέχεια για να έχεις δικαίωμα ψήφου, πρέπει να περάσουν τρεις μήνες και για να εκλέγεσαι έξι…Πλην όμως  αυτά τα «βασανιστήρια» δεν αρκούν. Πρέπει να πληρώνεις κιόλας. Και τέλος για να σου επιτρέψουν να βάλεις υποψηφιότητα σαν πρόεδρος κόμματος, χρειάζεσαι υπογραφές από πενήντα συνεδρους.

Με λίγα λόγια τόση Δημοκρατία και τυραννίδα δεν την αντέχω. Νιώθω ότι ποτέ δε θα μου επιτρέψουν ή παραχωρήσουν το δικαίωμα να εκλεγώ. Είμαι τόσο μικρός, χωριάτης και ασήμαντος. Αυτά είναι δικαιώματα μόνο για ευγενείς, όπως δήλωσε κάποιος ή κάποια που πιθανόν πασχίζει για την προεδρία. Οι άλλοι, δηλαδή εμείς είμαστε ανάξιοι λόγου…Θεέ μου πόσο ντρέπομαι που υπάρχω. Δεν αξίζω ούτε μιας πεντάρας ύπαρξης. Μόνο για ψηφοφόρο με θέλουν. Είμαι ένας άχρηστος, πεινάλας και μου κάνουν την τιμή  και τη διάκριση που με αφήνουν να τους ψηφίζω.

Κι αναρωτιέμαι ποιοί μου τα κάνουν όλα αυτά;  Οι ευγενείς;…Ποιοί ευγενείς άραγε;…Αυτοί που τοπικά ή πανελλαδικά έχουν τη βρώμικη φήμη ότι ρημάξανε τις οικονομίες του λαού, τον καταχρεώσανε για δήθεν αναγκαία πανάκριβα έργα, αρπάζοντας ξεπουλώντας και βάζοντας αβάσταχτους φόρους, διόδια, ανεργία, χρέη κ.λπ.

Δυστυχώς, αυτοί είναι που διώξανε και τους πιο φανατικούς Νεοδημοκράτες και θα διώξουν στο μέλλον όσους έχουν απομείνει! Αυτοί οι εντελώς ανάξιοι να συγκριθούν, ανταγωνισθούν ή προσφέρουν. Και όμως ετοιμάζονται πάνω-κάτω πάλι οι ίδιοι για κάθε εξουσία, γιατί διαπιστώσανε πως ο λαός ξεχνάει (όπως με το ΠΑΣΟΚ) και με νέες ψεύτικες ελπίδες θα τον ξαναρημάξουν… Ώσπου ν’ αδειάσουν τα ταμεία και να τα πάρουν όλα. Έπειτα, αν δεν υπάρχουν άλλα, «σκασίλα» τους. Έχουν γερές οικονομίες στο εξωτερικό και θα ζουν σαν άρχοντες και ευγενείς που είναι. Αλίμονο στους υπόλοιπους που θα μείνουν πίσω να περάσουν εξαιτίας τους ελεεινή πείνα, ιστορικές μάχες και συγκρούσεις.

Όσο για μένα, έφτιαξα κι εγώ απ’ εδώ και πέρα το δικό μου καταστατικό. Όποτε είναι να ψηφίσω κάποιο περιβόητο υποψήφιο δήμαρχο, νομάρχη ή βουλευτή θα πρέπει να γίνει δικό μου μέλος και να μου δίνει τα νόμιμα, δηλαδή δεκαπέντε στα εκατό όσων καταχραστεί. Μόνο έτσι θα επιβιώσουν από την πείνα τα παιδιά μου και τ’ αδέρφια μου. Όσους πιο πολλούς υποψήφιους συγκεντρώσω, τόσο καλύτερα θα περνάω. Είμαι δε ανοιχτός για συνεργασία με όλες τις παρατάξεις, επειδή στην οικογένειά μου διαθέτουμε πολλούς ψήφους και μάλιστα χωρίς να τους υποβάλω σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή στέιτζ  γι’ αξιοκρατία. 

Θ’ αποφύγω προς το παρόν να σχολιάσω την τοπική αυτοδιοίκηση και τ’ άλλα κόμματα που ίσως πράξω στο μέλλον. Προς το παρόν προέχει να καταπολεμήσω την ανέχεια τη δική μου, των οικείων μου, του λαού και να σώσω τη φυλή μου και τη χώρα μου από ευγενείς και άλλους φημισμένους ηγέτες.

                                           Με αγάπη μόνο για τους χωριάτες και το λαό,
                                           ένας αγανακτισμένος νεοδημοκράτης.