«Κουβέντες μεταξύ σοβαρού και αστείου»

του Γιάννη Μητράκου
Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Καταραμένα μελτέμια! Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Είναι ανάγκη να φυσάτε κάθε φορά τέτοια εποχή και να μπουρλοτιάζει η ταλαίπωρη Ελλαδίτσα μας;

Και σεις παλιοκουκουνάρες; Βαλθήκατε να μας τρελάνετε; Τι σας πιάνει και με την παραμικρή φωτίτσα αρχίζετε και πηδάτε εδώ και εκεί, σκορπίζοντας τον πύρινο όλεθρο;

Είπα όλεθρο; Έλα μωρέ, υπερβολές! Δεν ήταν και τόσο μεγάλη η καταστροφή στην ανατολική Αττική, όσο την παρουσίασαν τα αναθεματισμένα τηλεοπτικά μέσα. Και κανείς από τους μεγαλοδημοσιογράφους που μας επέκριναν δεν τόνισε πως φέτος δεν είχαμε τα θύματα της Ηλείας! Δεν ήταν επιτυχία αυτό;

Αχ, σ’ αυτόν τον τόπο δε βρίσκει κανείς ησυχία! Είπαμε κι εμείς οι δημόσιοι άνδρες να κάνουμε λίγες διακοπές της προκοπής και ξαφνικά έχεις τις κ...πυρκαγιές να σε καλούν και πάλι... στο καθήκον!

Βλέπεις, αν δε συντονίσουμε, εμείς οι «ειδικοί», τα εντεταλμένα όργανα πυρόσβεσης, θα καεί το πελεκούδι! Άσε που πρέπει να φροντίζουμε και για το προσωπικό μας «ίματζ» μιας κι έρχονται εκλογές οσονούπω!

Να σώσουμε τα δάση μας! Καλά το λέτε, αλλά για σκεφτείτε το λίγο βαθύτερα. Τι θα γίνει αν διατηρήσουμε όλες αυτές τις δασικές εκτάσεις; Πού θα βρουν οικόπεδα «φιλέτα» οι οικοπεδοφάγοι -μπρρρ τι άσχημη λέξη!-, οι κτηματομεσίτες, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι «έχοντες και κατέχοντες», για να φτιάξουν τις βιλίτσες τους, τα εξοχικά τους, τους αυθαίρετους οικισμούς τους, που προσμένουν από μας «φως, νερό, τηλέφωνο»;

Εντάξει, πού και πού φτιάχνουμε κι εμείς κανένα αυθαίρετο «αναψυκτήριο», αλλά τι πειράζει; Είμαστε ή δεν είμαστε εξουσία;

Φτιάξαμε, λέει, δασοκτόνους νόμους, διαλύσαμε τη δασική υπηρεσία, αφήσαμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις δίχως υποδομές, δεν φτιάξαμε τον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας, δεν έχουμε δασολόγιο, δεν αναδασώνουμε, παρά τα μεγάλα λόγια μας... Υπερβολές!

Τι να σου πρωτοκάνουμε; Σκάνδαλα, διαφθορά, αποτυχία σε όλα τα επίπεδα και να ’χουμε και το μέγα δίλημμα πότε να πάμε σ’ εκλογές! Το φθινόπωρο ή το Μάρτιο; Έχουμε χάσει το τσερβέλο μας, που λέει κι ο λαός μας! Και να και η γκρίνια σας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ’χουν κάνει τη χώρα μας σαν «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη»!

Άπονοι ψηφοφόροι! Εμείς φταίμε που κάθε καλοκαίρι παίζεται το ίδιο έργο; Τα παράπονά σας στους εγκληματίες εμπρηστές, στον ύπουλο το «στρατηγό» άνεμο και τις ανεξέλεγκτες κουκουνάρες!

Έπειτα, δε μου λέτε, θέλετε ανάπτυξη, ναι ή όχι; Θέλετε να έχουμε ευρωπαϊκό προφίλ ή να είμαστε μια ζωή «Ψωροκώσταινα»; Δε λέω, καλό και το πράσινο, αρκεί μέσα του να ξεπηδούν και κάτι ελβετικά σαλέ με πισίνες, κάτι προνομιούχες πόλεις με κουλτουριάρικα ονόματα, που κάνουν τη διαφορά με τον απλό λαό. Α, όχι όλα ίσα κι όμοια!

Έτσι είναι και μη μου κάνετε τους οικολόγους γιατί οι περισσότεροι από σας ονειρευόσαστε, κατά βάθος, ένα εξοχικούλι στην καρδιά του δάσους, για να απολαμβάνετε τη δροσιά, την ηρεμία και τη φυσική ζωή. Ξέρετε τι είναι να λες στη συντροφιά σου «έχω και το εξοχικό μου μες στο πευκόδασο...»;!

Ναι, φίλοι μου, αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα επειδή κάποιοι από σας θα σπεύσουν, μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος, να βρουν μέσω των γνωστών διαδικασιών αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων ένα οικοπεδάκι... στα καμένα!

Και μετά σας φταίμε... οι πολιτικοί! Ήμαρτον Κύριε! Τι καλοκαίρι κι αυτό! Θα μας πεθάνετε βρε! Άνθρωποι είμαστε κι εμείς!

Υ.Γ.: Πάσα ομοιότης με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.
 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα